Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krig og polka

Updated
Krig og polka
Det var dømt rollespil på The Rock, en aften hvor både band og publikum havde været i den alternative garderobe. Viking-garderoben. I fuld krigsudrustning gik finnerne i Turisas på scenen og fik med det samme hevet folk helt til scenen, så det virkede som om huset var fyldt til bristepunktet, trods en kun halvfuld sal.

Der var fest i publikum og fest i bandet. Gang på gang roste frontmanden det engagerede publikum, der blot reagerede på et ligeså oplagt band. Turisas’ viking heavy metal fungerede godt, selvom det i længden blev lidt enerverende med polkarytmer, harmonika og violinsoli i hobetal. Men tilsyneladende var det ligesom fansene ville have det. For sætningen ”no fucking guitarsolos” gjaldede løs flere gange under koncerten og danseskoene fik sjældent hvile.

Bedst på aftenen var ”To Holmgard and Beyond”, der med sine fine kor-akkompagnementer og effektive breaks i omkvædet virkelig fik næven i vejret, mens stemmebåndet blev testet. Men også den knaldhurtige ”Rasputin”, hvor Warlord Nygård måtte synge vanvittigt hurtigt, blev særdeles velmodtaget af publikum. Sangen var nærmest dobbelt tempo af den originale 70’er popklassiker.

Det var sidst på tournéen og Warlords stemme havde tydeligvis mistet noget af kapaciteten, men alligevel må man give applaus for et professionelt og underholdende show fra ham og de 5 andre i bandet. Og det var lige fra start til slut med det sidste, og forventede, ekstranummer ”Battle Metal”.

Kunstner
Spillested
Karakter
3