Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Symfoni i rødt og sort

Updated
Symfoni i rødt og sort
Nightwishs tunge metalsymfonier gik rent ind hos publikum i Store Vega i onsdags. Symfonisk rock med en kvindelig operasanger i front. Nogen vil måske løfte øjenbrynene ved konfrontationen af den cocktail, men ikke desto mindre er Nightwish blevet et kæmpe hit; først i hjemlandet, senere i Tyskland, og nu har de fået så godt et tag på verdenen, at det er blevet tid til en turné, som bringer dem til langt størstedelen af verdens kontinenter.

Efter en længere atmosfærisk intro var kvintetten på scenen, eller i hvert fald 80% af den på scenen. Frontkvinden, Tarja Turunen, entrede selvfølgelig først scenen et stykke inde i det første nummer, og begyndte at synge falset i sin røde mikrofon.


Svend Tveskæg og keyboardet

Der var dømt ”syng med” allerede fra første minut, og sangene, der indeholdt alt fra keyboardsoloer til pumpende metalliske passager, faldt lige i det begejstrede publikums smag.

Når Tarja Turunen var træt i halsen, tog bassisten med det tvedelte skæg, Marco Hietala over. Han havde en mere rå stemme, som nok harmonerede mere med musikken end Turunens falsetopera. Igennem et par sange stod han for vokalerne, heriblandt bandets fortolkning af "Phantom of the Opera". Aftenens andet cover indslag var en udgave af Pink Floyd’s "High Hopes", der ganske vist blev præsenteret som en hippie klassiker, men pyt, Nightwish fik her vist at de ingen problemer har med at følge med på det tekniske plan. For, spille - det kan de.


Luftguitar på balkonen

Selv oppe på de fyldte balkoner blev der ikke sparet på luftguitaren, og på trods af afstanden til scenen havde balkonfolket mindst ligeså god kontakt med bandet som os, der stod på det gyngende gulv.

Sangteksterne handler mest om drømme og eventyrverdener, og det kunne alle de fremmødte åbenbart sagtens relatere til. Der var i hvert fald – efter alt at dømme – ingen, der gik skuffede hjem efter de fire ekstranumre, hvor der blev lukket og slukket med "Wish I Had An Angel".

Kunstner
Spillested
Dato
05-02-2009
Karakter
3