Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Disco, dildo og pels

Populær
Updated
Disco, dildo og pels
Heavyjam.dk til dansk hard rock fest på The Rock, hvor Starrats var den helt rette headliner. Under overskriften "The Ultimate Rock Overdose" bød The Rock i København fredag aften den 4. februar 2005 på en koncert med de tre Københavnske hard rock og metalband Thorndance, Why Anonymous og Starrats.

Thorndance

Kvartetten Thorndance lagde ud med deres tunge hard rock, der vel godt kunne beskrives som 3 Doors Down møder Kings X. Selvom bandsene i arrangementet ikke var opdelt i hovednavn og opvarmningsbands, så virkede det som om at Thorndance allerede inden koncerten, havde gjort op med dem selv, at de var opvarmningsbandet. Der blev i hvert fald ikke gjort de større forsøg på at sælge de ellers velskrevne og i høj grad velspillede egenkompositioner til publikum. De ellers rigtigt dygtige musikere var i størstedelen af koncerten stillestående og indadvendte som om det var en aften i øvelokalet og ikke til en koncert. Til Thorndances forsvar, skal det dog siges at det heller ikke virkede som om publikum var særligt interesseret i bandet, måske fordi de meget tekniske numre, krævede større opmærksomhed, end det stærkt øldrikkende - og overvejende siddende publikum - havde lyst til at give.


Why Anonymous

Efter en kort pause blev fortæppet igen trukket fra og det var tid til det efterhånden 13 år gamle hard rock band med det kringlede navn Why Anonymous (WA). Det er undertegnedes erfaring at udtalen af navnet kan volde ganske store problemer efter et par øl.

Ligesom Thorndance spiller WA tung amerikansk inspireret hard rock, men WAs numre var dog en smule mere enkle og tilgængelige for publikum, som nu havde valgt at rejse sig op og komme frem til scenen. Samtidig virkede WA langt mere opsatte på at gøre aftenen til en festlig oplevelse og specielt forsangeren havde travlt med at komme rundt på scenen. Størstedelen af sætlistens fængende og velspillede numre var hentet fra WAs kommende album, men der blev også plads til to covernumre. Midt i sættet spillede WA en medrivende version af Pointer Sisters' "I'm So Excited" og som en afslutning en lige så god udgave af Britney Spears gennembrudshit "Baby, One More Time". Godt nok fungerede begge numre, men man kan spørge sig selv om joken var lige så sjov anden gang? Det ville nok klæde WAs koncerter, hvis de enten satsede mere på deres rigtigt gode egne numre eller spillede covernumre af de bands som har inspireret dem.


Starrats

Efter endnu en kort pause var tiden kommet til aftens hårdeste indslag, Starrats (bill.), de 80'er inspirerede heavy metallere, der i bedste glamstil havde fundet pels og cowboyhat frem fra udklædningskassen. Starrats, der forholdsvist ubemærket udsendte den ellers glimrende debutplade "Broken Halo" på det italienske pladeselskab Adrenaline Records i september 2004, lagde ud med den hurtige "Raise", som vil være at finde på bandets kommende album. Derefter fulgte et par stykker fra debutalbummet, og det gav uden tvivl Starrats en fordel i forhold til de to forrige bands, at mange blandt publikum havde investeret i albummet.
Derfor virkede det også mærkeligt at bandet var meget stillestående og afventende igennem de første fire numre.

Det var faktisk som koncerten først startede for alvor da bassisten smed sin meget smagfulde hvide pels og der blev talt for til "Demon" fra debutpladen. Men derefter kørte det også derudaf for de godt sammenspillede stjernerotter, og specielt forsanger Nico spænede rundt som en gal og fik sat godt gang i festen, og ekstra mindeværdigt må det dog siges at være, da guitaristen Dennis fandt sin dildo(!) frem fra gemmerne og lod den erstatte guitarplekteret i en af soloerne.

Som en smuk og voldsom afslutning på koncerten havde Starrats valgt at putte Judas Priests "Heading out for the Highway" og derefter en lækker version af Panteras tunge klassiker "Walk" ind i sættet. Det sidste til stor jubel for det efterhånden meget medlevende publikum, og mon ikke en vis Dimebag har kigget anerkendende op fra hans æresplads i Helvede

Kunstner
Spillested
Trackliste
Starrats Sætliste 1. Raise
2. Broken Halo
3. Days of new Thunder
4. Mountain of Disbelief
5. Demon
6. Sleepy Crawler
7. The Angry Song
8. Unleashed
9. Wait for me Valhalla
10. Slaughter in the House
11. Heading out for the Highway
12. Walk
Forfatter
Karakter
4