Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Årets store, nostalgiske brag

Updated
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD19384
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD19260
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD19422
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD19710
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD29201
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD29250
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD29258
Biohazard,_Copenhell,_2024__JD29433

Biohazards første show uden for USA var i København i 1990. 34 år senere var de her igen, som var tiden stået stille og spillede stadig med ungdommelig energi.

Kunstner
Dato
20-06-2024
Trackliste
1. Shades of Grey
2. Tales From the Hard Side
3. Urban Discipline
4. Black and White and Red All Over
5. Victory
6. Wrong Side of the Tracks
7. Five Blocks to the Subway
8. Love Denied
9. We're Only Gonna Die
10. Punishment
11. Hold My Own
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Det siges, at gennemsnitalderen på Copenhell er omkring de 40 år. Den gennemsnitlige gæst har derfor det til fælles, at de ikke var teenagere i internettets æra, men i stedet voksede op med tv-kanaler, hvor MTV’s Headbangers Ball var den primære oplysning til, hvad der rørte sig i heavy metal i starten af 1990’erne.
Guns N’ Roses og Mötley Crüe var blandt samtidens allerstørste. Sidste år gæstede de Copenhell og var blandt de allermest sløjeste.  Men heldigvis ikke alle bands fra MTV-æraen er endt som parodier.

Sick of it All var sidste år fremragende. I år var Madball virkelig stærke og ikke mindst Biohazard, der gav en af torsdagens klart bedste koncerter.

Er det måske i virkeligheden bare hardcore-genren, der ældes bedst med årene?

Medlemmerne i Biozahard yndes i hvert fald med ælde med de veltrænede kroppe, de halvgamle stoddere slæber rundt på. Mange gæster fortalte, at de ikke havde oplevet Biohazard før. Inklusive mig selv. Vi skal også helt tilbage til 2008, før den originale kvartet sidst kunne opleves forenet i Danmark. I 2022 vendte frontmand og bassist Evan Seinfeld tilbage i folden, og Biohazard har i de sidste år leveret kritikerroste koncerter.

Torsdag klokken 17 på Hades var turen endelig kommet til Danmark og Copenhell. Det var eksplosivt fra starten!

’Shades of Grey’ fra 1992-gennembruddet ’Urban Discipline’ åbnede showet, og Biohazard lagde ud som et energisk festfyrværkeri. Publikum kvitterede ditto ved øjeblikkeligt at folde sig ud i en moshtpit, der ikke stod stille under hele showet.

Biohazard stod kreativt heller ikke stille i starten af 1990’erne. Efter ’Urban Discipline’ kom den fremragende ’State of the World Address’ i 1994. I anledning af koncerten på Copenhell har Svend Lokjær skrevet om den skelsættende plade, og bemærker, at musikken er ”et optimeret mix af rapmetal, grooves, nedstemte thrash-riffs, ”motherfuckers”, ”fuck you's” og lignende variationer spredt med jævn hånd over hele pladen for at understrege tough guy-attituderne.”

30 år efter udgivelsen er den beskrivelse ikke mindre korrekt. Evan Seinfeld og guitarist Billy Graziadei er midt i 50’erne, men de er stadig ligeså meget tough guys, som da de var i 20’erne.

Halvvejs inde i showet under ’Wrong Side of the Tracks’ torpederede Graziadei ud i mosh-pitten og væltede rundt, mens han stadig spillede guitar. Enkelte publikummer blev også hevet op på scenen til bajer og tequila og moshede rundt blandt bandet, der var store smil og high fives over den forrygende fest, der var gang i både på scenen og foran den.

Danmark har også en særlig plads i hjertet hos Biohazard. Deres første show uden for staterne var i Huset i Magstræde i København i november 1990, bemærkede Seinfeld og kvitterede med ”Thank you for still being in our fucking corner!”

Selv tak. Det var vildt fedt igennem en lille times tid, hvor især det store hit ’Punihsment’ kom som koncertens store trumf. Med den energi og attitude Biohahard stadig har, så tager vi gerne en tur mere i ringen sammen med dem.