Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 23: Sygt underholdende

Updated
_JD13724
_JD13665
_JD21515
_JD13635
_JD21223
_JD21792
_JD21252
_JD21872

Alder betyder ikke alverden, hvis man gerne vil det. Igennem 60 minutter var hardcore-legenderne i Sick of it All en stor energibombe.

Dato
14-06-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det er ikke et spørgsmål om alder. Det er et spørgsmål om indstilling. Og det kunne ikke være mere åbenlyst end tidligt onsdag aften på Copenhells første dag.

Mens Mötley Crüe leverede det rene sjask og gjorde det med en fuldstændig ligegyldig attitude på Helviti, så stod de næsten jævnaldrende landsmænd i Sick of It All, og demonstrerede det præcis modsatte en time tidligere på Hades.

Brødrene Pete og Lou Keller dannede Sick of It All tilbage i midten af 1980’erne, og konstellationen på Copenhell har holdt sammen i lidt over tre årtier. Det kunne både mærkes og høres.

Hold nu op, hvor var de fire musikere en rendyrket energibombe, der spillede fuldstændig sammentømret.

Men det lyder jo ens, kommenterede sidemakkeren. Jovist, når man dyrker en genre, hvor numrene ikke er meget end et par minutter lange, så er kompositionerne i sagens natur jo ikke synderlig varierede.  

Til gengæld er hardcore hæsblæsende og intenst. Sick of It Alls tyve numre fordelt på præcist 60 minutters koncert var bestemt også lige så hæsblæsende, som de var underholdende. Og ikke mindst rutineret afviklet.

De har formentlig leveret et par tusinde koncerter igennem karrierens fire årtier, men der var ingen træthed at spore i kvartetten, der konstant fik gejlet publikum ud i massive moshtpits.

’The Injustice System’ åbnede for strømmen af newyorkernes medrivende musik, og luften summede af blodtørst efter vildskab. Den første dag på Copenhell er altid mere vanvittig end den sidste. Det er så tydeligt, at publikum har ventet et år på festivalen. Så den får altid fuld, fuld gas på festivalens åbningsdag.

Det er også svært ikke at lade sig rive med, når der står fire midaldrende galninge på scenen og energisk hopper rundt igennem 60 minutter. Sick of It All har rendyrket hardcore i blodet, og entusiasmen smittede voldsomt af på gæsterne foran scenen, der moshede sig igennem gamle kendinge som ’Us vs. Them’ over den ultrakorte ’My Life’ til ’Uprising Nation’ og ’Step Down’, der lukkede showet med ungdommelig pondus.

Så nej, alder er ingen hindring for at skabe en fest. Det er bare et spørgsmål om at være en god vært og servere den fedeste af slagsen.