Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Had og helvede på Skråen

Populær
Updated
Had og helvede på Skråen
Had og helvede på Skråen
Had og helvede på Skråen
Had og helvede på Skråen
Had og helvede på Skråen

Hatesphere og Helhorse delte hæderen mellem sig denne aften, hvor Devilution fik sit første besøg på det nye Skråen i Aalborg.

Kunstner
Titel
+ Helhorse og E'nemia
Spillested
Dato
04-05-2012
Trackliste
Hatesphere:
1. The Killer
2. 500 Dead People
3. Floating
4. Ressurect with a Vengeance
5. The Coming Of Chaos
6. Murderous Intent
7. Drinking With The King of the Dead
8. Hell is Here
9. Bloodsoil
10. Hate
11. Clarity
12. Kicking Ahead
13. Need To Kill
14. Disbeliever
15. Sickness Within
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Når jeg tænker tilbage på det gamle Skråen, der lå et sted mellem centrum og vestbyen i Aalborg tænker jeg på de sene halvfemsere, hvor der var metalkoncerter med Cannibal Corpse, Dark Funeral og lokale Mercenary. Men ikke siden 2000 (en fødselsdagsfest/koncert med Mercenary, hvor de langede gratis bajere over scenekanten til de fremmødte) har jeg frekventeret spillestedet. Ganske simpelt fordi Studenterhuset derefter endegyldigt satte sig på metalkoncerterne i Aalborg.

Med nye lokaler er Skråen genopstået og det større og bedre end nogensinde før. Hold da op, hvor er det flot og stort. De gamle industrilokaler er virkelig gennemtænkt restaurerede, og lokalerne fremstår hyggelige, moderne og med en lille snert af de gamle betonvægge og lofter hist og pist. Et virkelig godt mix, og lobbyen, balkonen og loungeområderne gør, at der er muligheder for helstøbte oplevelser på Skråen i de nye Nordkraft-lokaler. Læg dertil, at Skråen kan huse over 600 koncertgængere, hvor Studenterhuset må nøjes med ca. 400. Det kan være, at metalpendulet i en nær fremtid igen svinger til Skråens fordel. Hvis en vis aalborgensisk metalfestival med vokseværk og ambitioner skulle se sig om efter udvidelsesmuligheder, har Aalborg nu reelt et ægte alternativ i midtbyen!

Denne aften fik jeg således første syn for sagen og blev ganske betaget af lokalerne. Knap så imponeret var jeg over det første band E'nemia. Det er nogle unge knægte og de havde solid opbakning fra venner i lokalmiljøet. Men forsangeren var ikke noget at skrive hjem om, så i stedet for at sable E'nemia før de overhovedet har fået plantet benene i metalmiljøet, vil jeg ile videre til Helhorse.

For denne aften var min klart bedste koncert med Helhorse nogensinde. Med deres nye materiale viser de en mere melodisk side og vokalen er ikke kun det endimensionelle skråleri, det førhen har tenderet. Mikkel er jo rent faktisk begyndt at synge!

De spillede selvfølgelig 'Lowered Expectations...', 'Djöfullinn...', 'Get Drunk...' osv. fra debutpladen, men der sneg sig også nye sange ind, og det var faktisk dem, jeg var mest begejstret for. Forventningerne til deres næste album er derfor steget en smule efter denne aften i Aalborg, hvor det lød til, at Helhorse er i en positiv kunstnerisk udvikling, der utvivlsomt vil give dem mere feedback end de fik på Skråen denne aften.

For godt nok er kapaciteten på 650 mennesker, men så mange var der ikke. Der var vel knap 100 mens Helhorse spillede og så er det svært at få det hele til at gynge. De fik dog fremført 'House Of Roosters' på fornuftig vis og lukkede og slukkede så med 'Black Weed'.

Efter et sceneskift var det så århusianske Hatesphere, der skulle lukke Skråen ned. Her var forsanger Esse lige så imponeret over spillestedet, som undertegnede var, og når man så ud over publikum virkede de mindst lige så imponerede over Hatesphere. Det var de få rå, der var mødt op. Hele Mercenary var troppet op blandt publikum for at støtte op, og ellers gav Hatespheres hårde fanbase i Aalborg den gas oppe foran, hvor det sågar blev til en lille mosh-pit.

Hatesphere spillede et typisk show med selvironisk distance. Forsangeren er god til at få publikum med på vognen og underspiller bl.a. sin rolle ved at blande drinks til resten af bandet. Rytmesektionen med Pepe som ankermand fungerede upåklageligt og Hatesphere fik derfor endnu et hak i bæltet ved "koncerter spillet i Aalborg". Det var en fin måde at runde en fredag aften af på med en god times thrash'n'death. Højdepunkterne var publikumsintensiteten, der toppede ved 'Bloodsoil' og den afsluttende 'Sickness Within'.

Da de gik fra scenen kunne man ente nyde lokale Jerkstore, der gav intimkoncert i loungeområdet og/eller fortsætte festen i Jomfru Ane Gade, hvor Hatesphere udlovede eksemplarer af deres nye plade 'The Great Bludgeoning'. Fredag aften og nat i Aalborg? Det går altid galt. Sådan skal det være!

Billede 1 - 3: Hatesphere

Billede 4: Helhorse

Billede 5: E'nemia