Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hjemsøgte svenskere i Aalborg

Populær
Updated
Hjemsøgte svenskere i Aalborg
Hjemsøgte svenskere i Aalborg
Hjemsøgte svenskere i Aalborg
Hjemsøgte svenskere i Aalborg
Hjemsøgte svenskere i Aalborg

The Haunted har nu hjemsøgt Aalborg Metal Festival tre gange, men undertegnede tror stadig ikke på svenske spøgelser.

Kunstner
Dato
07-11-2009
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

For mig er The Haunted stadig en fortyndet udgave af At The Gates. Jeg er fra den gamle dødsskole, hvor Göteborg-lyden blev defineret af netop At The Gates, Entombed, Dismember, Hypocrisy m.fl. Så da Björler-brødrene hev stikket for at lave The Haunted, var det naturligvis helligbrøde i min lejr, og her 13 år efter bandet blev til, har jeg stadig ikke tilgivet dem helt. Næsten, men ikke helt.

Musikken fejler nemlig ikke noget, i form af energi, altså. De har en trofast fanbase og koncerten på Studenterhuset er der sikkert mange der vil huske som en ordentlig omgang semidødsmetal fra svensk side. Jeg husker det som endnu en påmindelse om hvor fantastiske At The Gates var, og er, eftersom de lige har været på genforeningsturné.

The Haunted kan deres kram. Det er erfarne musikere som kan skrive sange og kan spille dem live. Det ville være unfair at lade mine forbehold overskygge det ufravigelige faktum. Så den ros skal de have, naturligvis!

Jeg er bare ikke den store fan af den drejning Björler og Erlandsson har taget, hvorfor jeg har svært ved at lade mig overbevise. Og trods åbent sind denne lørdag aften, forblev det lidt en fuser for mit vedkommende. Godt, men ikke godt nok.