Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Medarrangør af Aalborg Metal Festival og bassist i Maiden jam, Kasper Molin hylder bl.a. Maiden, Mike Portney og glæden ved at lave den årlige festival. 1. Dine alletiders fem favorit albums?

"Det er jo et tarveligt spørgsmål... De plader der har haft størst indflydelse af forskellige årsager:

Iron Maiden: 'Seventh Son...' (og alle de andre albums)
Devin Townsend: 'Ocean Machine'
Symphony X: 'The devine wings of tragedy'
Infectious Grooves: 'The plauge that makes your booty move... it´s the Infectious Grooves'
Dream Theater: 'Awake'


2. Hvilken festival ville du have dræbt for selv at have været med til?

"Giants of Metal (Italien) i år - sjældent har jeg set et så
prominent line-up på europæisk jord."


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

"Trommer: Mike Portney - mestrer sit instrument uden at glemme det basale. Så er der show over manden samtidig - en for ofte sjældent set egenskab blandt disse.

Guitar: Zakk Wylde.

Bas: Robert Trujillo

Keys: Rudess. Han mestrer alle genre og har et musikalsk overblik der er helt overvældende."


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"Skal jeg pege på ét - så er det Maiden."


5. Din bedste koncert/festival oplevelse nogensinde?

"Monsters of Rock 1991 på Gentofte Station - et stort vendepunkt for mig. Aalborg Metal Festival 2002 - første år vi lavede den. Det var så stor en succes at der gik mange uger inden vi fik armene ned igen."


6. Hvilket band vil du allerhelst have med på Aalborg Metal Festival?

"Dette må blive et svar på eget ansvar - jeg er jo den blødere del af NRB (Nordic Rock Booking, der arrangerer AMF, Aalborg Metal Festival - red.). Det må være Maiden :-) Der er så mange bands at tage af og vi har et enormt stort spektra at tage af - lige fra Black til Heavy og vi har fremtiden foran os. Ét er sikkert og det er at vi ikke vil skuffe folk."


7. De vigtigste dagen-før-festivalen-starter forberedelser/ritualer for dig og festivalens medarbejdere?

"Et 'Aalborg sæt' = en Jäger og en guldbajer... haha - nej der er sgu ikke rigtigt noget. Sørge for at alt er klar til at tage imod bands og gæster. Endnu engang tænke alt igennem fra folk/bands kommer til de går igen."


8. Det bedste ved at lave en festival som jeres?

"Man kommer til at møde nogle sjove mennesker og en gang i mellem få set noget musik. Det bedste er dog at vide, at man har gjort noget for scenen herhjemme, at de ca. 8 måneder man har brugt af sin fritid betyder noget for en lang række af mennesker."


9. Det mest irriterende ved at lave en festival som jeres?

"Tror det er lykkedes mig at se samlet fire koncerter på de 3 år vi har lavet AMF. Men når det hele er ovre - publikum og bands er gået og man får den kolde øl, så er det man stille og roligt kan tænke på alt det bøvl der har måtte været i hele arbejdsprocessen og sige: 'det har sgu været det
hele værd!' ... Og så går der ca. 4 måneder og vi er på den igen! :-)"


10. Hvad er Aalborg Metal Festivals fremtidsplaner?

"Vi startede det hele i 02 som et lille forsøg, for at se om sådan et arrangement kunne holde. Vi har altid haft ambitioner om at gøre det større. Det gjorde vi så i 04 hvor der blev plads til at sætte en dag mere på plakaten. Fremtiden må vise det, men jeg tror ikke at vi har set den sidste udvidelse endnu....!"

Den tungt appetitlige festival finder i år sted i Studenterhuset, Aalborg i weekenden den 4. og 5. november, med et ondt og tungt line-up bestående af bl.a. Deicide, Six Feet Under m.fl. (fredag) og The Haunted, Hypocrisy, Hatesphere m.fl. (lørdag). Desuden er der metal-marked, gæste-DJ's m.m.