Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kalkuleret klassikerkavalkade

Populær
Updated
Kalkuleret klassikerkavalkade
Kalkuleret klassikerkavalkade
Kalkuleret klassikerkavalkade
Kalkuleret klassikerkavalkade
Kalkuleret klassikerkavalkade

Der var lagt op til nostalgisk genhør med de sange, der var med til at forme thrashgenren for 20 - 30 år siden. Og publikum fik præcist hvad de kom efter. Nostalgi og ægte, ufortyndet thrash!

Kunstner
Titel
Exodus+Destruction+Heathen
Spillested
Dato
07-12-2011
Genre
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

Der var lagt op til nostalgisk genhør med de sange, der var med til at forme thrashgenren for 20 - 30 år siden. Og publikum fik præcist hvad de kom efter. Nostalgi og ægte, ufortyndet thrash!

Dette års udgave af Thrashfest havde sikret sig nogle af de tunge navne. Destruction, Exodus og Sepultura. Læg dertil mindre navne som Mortal Sin og Heathen, der ikke har haft samme gennemslagskraft i stil med førnævnte, men som har nydt godt af, at genren har fået et comeback og derfor også er med på Voxhall denne onsdag aften i november 2011.

Devilution kan dog ikke anmelde Mortal Sin, da vi på det tidspunkt sad backstage og interviewede Gary Holt fra Exodus og efterfølgende Andreas Kisser fra Sepultura. To guitarister, der var med dengang deres respektive bands blev store, og jeg fik stillet dem de samme spørgsmål, og det kom der nogle ganske gode svar ud af. Læs dem i næste uge!

Da jeg var færdig med at interviewe kom jeg ind i salen igen da Heathen var godt i gang. Jeg har aldrig rigtig fået stiftet et mere dybdegående kendskab med Heathen, men jeg blev positivt overrasket over, at der var så meget melodi og godt guitarspil, at det må blive et af de hængepartier, der skal indhentes i det nye år.

Mere hjemme er de fleste nok i Destruction, og det var også tydeligt blandt publikum. For Voxhalls sal blev i hvert fald markant bedre fyldt da tyskerne indtog scenen og fyrede op under deres hits. Destruction fremførte sange fra de to plader "Sentence Of Death" og "Infernal Overkill", hvor den første reelt blot er en EP. Og sørme om ikke også de fik sneget et par sange fra "Eternal Devastation" med, selvom det ikke på forhånd var annonceret. Destruction var tydeligvis glade for at være på denne turné og takkede deres venner i de andre bands, og tænkte så tilbage på deres første show i Danmark i 1987. Forsanger og bassist "Schmier" spurgte publikum om der var nogle, der kunne huske det. Der var enkelte, der gav sig til kende, og en veloplagt Schmier smilede skævt og konstaterede tørt, at der i hvert fald var en enkelt, som var for ung til at kunne huske det.

Netop det gode humør er hvad der står klarest fra Destructions set. Trioen havde publikum med sig, og det var tydeligt, at begge parter var glade for at fejre 80'er thrash. Lige fra åbneren "Total Desaster" til "Curse The Gods" var der smæk på den totale tyske ødelæggelsesmaskine og der blev varmet rigtig godt op til amerikanske Exodus.

For da Exodus ramte scenen med "The Last Act Of Defiance" blev tempoet ført videre i samme stil og der var fra start klem på. Stemningen fra publikum var virkelig god, og der var nogle meget entusiastiske fans oppe foran, som sang trofast med på næsten samtlige omkvæd. Exodus blev i den grad hyldet. Ligesom Destruction havde Exodus taget deres første plader med, og det betød, at de udelukkende spillede materiale fra klassikeren "Bonded By Blood" og de efterfølgende to plader "Pleasures Of The Flesh" og "Fabulous Disaster".

Exodus' show virker på mange fronter. Den barske forsanger Rob Dukes er i storform og kommanderende i sin bryske facon, mens begge guitarister virkelig fyrer den af. Gary Holt er en sikker styrke, mens Lee Altus, der også tidligere på aftenen vred strenge i sit andet band, Heathen, ligeledes formår at give Exodus' klassiske materiale liv her i 2011. Guitarmæssigt når det klimaks da Sepulturas Andreas Kisser hives op på scenen til en unik fremførelse af "Piranha". Og da koncerten så småt går på hæld når Dukes lige at dele publikum som Moses delte Det Røde Hav, og så fik Voxhall en god "Wall Of Death". Alle parter nød det i stor stil, så Exodus gentog en godkendt bedrift på Voxhall for andet år i træk.

Til sidst er det så Sepultura. Modsat Destruction og Exodus turnerer Sepultura ikke med de tre første plader, men de tre største! Det er "Beneath The Remains", "Arise" og "Chaos A.D." hvis nogen skulle være i tvivl. Og det bliver da også en heftig start da Sepultura netop sætter i med "Benath The Remains" og går direkte over i en anden åbner, nemlig "Refuse/Resist" fra sidstnævnte plade.

Det bliver så en decideret kavalkade af klassikere. Sepultura har det nemt, for de har nærmest ingen svage numre på de tre plader, og da de er kogt ned til 14 sange denne aften, er det simpelthen klassikere efterfulgt af klassikere. Hits på stribe. Og som denne overflod af fede sange bliver fremført stilsikkert af Andreas Kisser, Paulo Jr. og forsanger Derrick Green bliver mit fokus flyttet til deres nye trommeslager. Denne purunge brasilianer ved navn Eloy Casagrande er et ubeskrevet blad for mange, undertegnede anmelder inklusiv og jeg blev positivt overrasket over mandens evner bag gryderne. Det kan godt være han ikke har samme nostalgiske værdi som Igor Cavalera ville have, men hans evner er bestemt tilstede og han faldt aldrig igennem. Sepulturas kendetegnende trommelyd går klart igennem.

Hele aftenen lukkes ned med "Kaiowas", der er en jungletrommesang fra "Chaos A.D.". Her kommer medlemmer op fra alle aftenens bands, og de står så og basker i nogle opstillede trommer. Da denne lidt opsatte seance er overstået lukker og slukker Sepultura med deres allerstørste hits i form af "Territory" og "Arise", og så er det hele overstået.

En aften, der vil blive husket for at være uden svage numre. En fejring af guldalderen indenfor thrash, repræsenteret fra alle de store områder; Tyskland, USA og Brasilien. For undertegnede en god måde at slutte koncertåret 2011 af på.

Setlister:

Sepultura:

Beneath The Remains
Refuse/Resist
Dead Embryonic Cells
Desperate Cry
Mass Hypnosis
We Who Are Not As Others
Altered State
Infected Voice
Subtraction
Inner Self
Kaiowas
Territory
Arise

Exodus:

The Last Act Of Defiance
Exodus
Fabulous Disaster
Brain Dead
A Lesson In Violence
Deranged
Pleasures Of The Flesh
Piranha
Metal Command
And Then There Were None
Bonded By Blood
The Toxic Waltz
Strike Of The Beast

Destruction:

Total Desaster
Satan's Vengeance
Mad Buther
Black Mass-Antichrist-Death Trap medley
Invincible Force
The Ritual+Thrash Attack
Eternal Ban
Bestial Invasion
Curse The Gods