Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Velspillende metalteater

Populær
Updated
Velspillende metalteater
Velspillende metalteater
Velspillende metalteater
Velspillende metalteater
Velspillende metalteater

Marilyn Manson - Metaltown 2009

Dato
27-06-2009
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Sammen med Slipknot var dette helt afgjort metaltown 2009s hovednavn. Den amerikanske chokrocker havde da også, bedømt på mængden af fan-t-shirts, der dukkede op i løbet af lørdagen, en stor del af publikum på sin side.

Fra start var publikum tændt og allerede efter få sekunder gyngede Frihamnens færgeterminal under påvirkning at knap tusind hoppende mennesker. Men også begivenhedens hovedperson var veloplagt og gjorde sit for at nå kogepunktet.

Han virkede på engang lidt reserveret, lidende og samtidigt fyldt med spilleglæde, ligesom sit svingende band. Det kan så godt være, at iltmaske, svedaftørrende medhjælpere, konstante tøjskift og slavetilstande for scenemedarbejderne var en anelse krukket og selvhøjtideligt, men Marilyn Manson har på den anden side aldrig gjort krav på at være normal og have dertilhørende behov.

Og så er det fuldstændigt ligegyldigt, når han nu engang har sat sig for at levere et medrivende show. Om han sang godt er svært at sige, det gør han i princippet aldrig, men han udnyttede de sine dramatiske teatralske virkemidler til fulde og holdt konstant kontakten til publikum. Men vigtigst af alt, så han altså ud til at kunne lide det, hvilket muligvis er modsigende i forhold til det lidende udtryk mellem numrene, men ikke desto mindre en fornøjelse at være vidne til, når han nu er en entertainer og har skrevet adskillige sikre rocktræffere til koncertbrug.