Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A 2010: Bedst!

Populær
Updated
W:O:A 2010: Bedst!
W:O:A 2010: Bedst!
W:O:A 2010: Bedst!
W:O:A 2010: Bedst!
W:O:A 2010: Bedst!

Gojira er endnu ikke nået helt op blandt de allermest kendte bands, men hold da kæft hvor de snart fortjener det.

Kunstner
Dato
05-08-2010
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
666

 

Franske Gojira har støt og roligt bevæget sig op i metalhierakiet i de snart fjorten år bandet har eksisteret. At de ikke er helt i mål endnu kan måske ses på deres placering på den mindre af de, om man så må sige, rigtige scener, og det skal man nok være glad for, fordi bandet virkede meget hjemmevandte under teltdugen for et indædt publikum. Særdeles, skulle det vise sig.

Min placering var som vanligt lidt tilbage cirka midt for for at kunne få lov at lytte til musikken, men denne gang var det ikke i sikkerhed for moshpitten, for da musikken gik i gang voksede pitten til et hav af boblende metalentusiasme rundt om mig, og jeg blev fuldstændig opslugt fysisk af musikken og kampen for at holde sig oprejst under den.

Gojira plejer at være energiske og mere tighte end de fleste, men denne aften på Wacken havde den lige fået en tand mere, og hvis man til koncerten sidste år i Amager Bio lidt kunne føle det som om man stod i en orkans øje, så må Wackenpræstationen være at sammenligne med en brandstorm.

Numre som 'Backbone' og 'The Heaviest Matter in the Universe' fik alt til at eksplodere og  understregede, at selv om den nye skive er god, så er materialet fra 'From Mars to Sirius' lige den tand bedre til livebrug. Det er til gengæld også så godt at man fik spontankrammere af fremmede mennesker bagefter. Og selv om øl sikkert også bærer noget af skylden, kan der ikke herske tvivl om, at Gojira stod for festivalens absolut bedste koncert.