Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sindssyg energiudladning

Updated
Wormrot1200_72A7965
Wormrot1200_72A8006
Emesis1200_72A7794
Emesis1200_72A7786

Wormrot indtog Danmark med ny forsanger og forvandlede 1000fryd til én stor moshpit hele aftenen!

Kunstner
Titel
+ Emesis
Spillested
Dato
09-02-2023
Trackliste
Wormrot:

1. All Will Wither
2. The Darkest Burden
3. Broken Maze
4. Behind Closed Doors
5. A Dead Issue
6. Eternal Sunshine of the Spotless Grind
7. Fallen Into Disuse
8. Buried the Sun
9. Oblivious Mess
10. Forced Siege
11. Sledgehammer
12. Blockhead Fuck Off
13. Descending Into the Unknown

Emesis:

1. Mental
2. Tellus
3. Below
4. Nightmares
5. Absent
6. Lifeless
7. Voices
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
5

Wormrot fra Singapore er grindcore af den hidsige slags. Det har de ikke mindst bevist på deres to seneste plader 'Voices' fra 2016 og den nye 'Hiss' fra 2022. Heldigvis bød det dem en tur forbi Danmark på indeværende turné, og vi fangede dem på deres stop i Aalborg, hvor de lagde vejen forbi 1000Fryd.

Første band på programmet var dog lokale Emesis, der havde fået tjansen som lokal opvarmning. Bandet har skiftet lidt ud på guitarer, som unge bands jo typisk gør, når man prøver at finde sit udtryk og endelige udformning, og denne aften gjorde de hvad de kunne for at imponere Aalborg. De kæmpede lidt med lyden og forsangeren forsøgte bravt at holde gryden i kog. Heldigvis havde de masser af lokal opbakning blandt publikum, og særligt bassisten formåede at række udover scenekanten med sin energi, hvilket de resterende i bandet sagtens kunne gøre også.

Wormrot gjorde det i hvert fald. Da de først gik på scenen var det som om nogen havde trykket på en ON-knap et sted. Der gik ikke ét sekund fra første strofe til at gulvet foran scenen eksploderede i én stor moshpit. Det var som om publikum bare stod og stirrede ventende på, at guitarist Nurrasyid 'Rasyid' Juraimi skulle sætte stikket i og lave første anslag på strengene. Det var startsignalet til at gå amok.

Derefter var det rent vanvid indtil sidste sang. Godt nok blev forsanger Gabriel Dubko fra Argentina introduceret som helt ny i bandet, da deres forrige forsanger var gået ud, og han lænede sig også lidt op af nogle tekster i en mappe i ny og næ, men ingen bemærkede det for alvor. For energien fra Dubko, 'Rasyid' og trommeslager Vijesh Ghariwala var så voldsom, at band og publikum nærmest gik i ét i den time, Wormrot hamrede derudaf.

De startede ud med netop numre fra 'Hiss' og arbejdede sig lidt baglæns i kataloget, hvor de sidste numre havde en mere thrashet guitar end de første. Den punkede vokal akkompagnerede det flot, og det var lige før man anede lidt atmosfærisk metal til allersidst.

Dog ikke nok til, at moshpitten på noget tidspunkt fik en pause. Vi havde fra dem, der havde været til koncerten i København aftenen forinden bare hørt den simple konklusion: "Sindssygt, sindssygt, sindssygt!"

Efter koncerten kunne publikum og denne anmelder i Aalborg tørt konstatere, at det ikke var en helt forkert opsummering på, hvordan det er at opleve Wormrot på en scene. Det var sindssygt godt. Intensiteten kunne mærkes helt op i baren, hvor man ikke trak hen for at hygge sig, men for at komme i sikkerhed fra den centrifuge, der var gulvet foran scenen. Kun svedige og forslåede tilskuere slap ud og efterfølgende måtte alle lige trække vejret et par gange før det sådan gik op for dem, hvad de lige havde oplevet.

Wormrot må gerne snart komme igen. Den slags ture i karrusellen kan man ikke få for mange af.