Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Moderne og hårdføre

Updated
Moderne og hårdføre
Spændende nyt fra Devildriver, godkendte udspil fra Pigdestroyer og Caliban. Pig Destroyer spiller grindcore skal jeg ellers love for, men de krydrer det med thrash og, hvis man virkelig lytter efter, også rock. Bandet er fra USA og ”pig” i navnet er slang for en politimand, så den bestående amerikanske samfundsorden er bandmedlemmerne altså ikke så glade for.

Deres musik er fulstændig kompromisløs og fræser derudaf i et orgie af blastbeats og knogleknusende guitarriffs og nogle keyboardeffekter der ligger fjernt i lydilledet. Pig Destroyer har ingen bassist, hvad man godt kan savne hvad tyngde angår. På den anden side opnår de en lyd, der lever på grænsen af hvid støj og det er giver en effekt i sig selv.

"Phantom Limb" er en krævende plade, og der dukker hele tiden nye detaljer op for hver gennemlytning. Så selv om det går stærkt, er bandet faktisk i stand til at gøre numrene forskellige og derved også interessante.

Jeg savner bassen for meget til at blive helt pjattet med Pigdestroyer og albummet er måske også lidt for rastløst til at bygge en stemning op, men ellers er det et udspil, som er værd at gå på opdagelse i.

Titel
Phantom Limb
Dato
12-06-2007
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3