Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Saltatio Mortis - ”Erwachen”

Populær
Updated
Ulrich Wolf har lyttet på den nye cd fra tyske Saltatio Mortis. Syv tyske middelalderrockere, der kombinerer middelalderinstrumenter som sækkepiber, horn, lut og harpe med moderne elektriske instrumenter, rytmer og computerprogrammering.
Og så synger de på tysk. Sådan er det specielle band Saltation Mortis, der er aktuelle med deres anden cd, "Erwachen".

Vi får et tekstunivers om menneskets udvikling fra middelalderen og frem til nutiden, der godt kan være lidt mytisk. Har de måske læst "Ringenes Herre", engang? Bunden af musikken er elektroniske beats og henover ligger almindelig rock
med lejlighedsvise middelaldertoner. Pladens cover viser en ansigtstatoveret mand med en middelaldermaske og det
koncept fortsættes i musikken, instrumenteringen - og også musikernes kunstnernavne skal henlede tankerne på et middelalderunivers... Hvad med "Falk Irmenfried Von Hasen-Mümmelstein" eller "Lasterbalk der Lästerliche"?.

Altsammen med en moderne lyd og udtryk. Sine steder er musikken mere elektronisk pop end rock - og metal kan man ikke sige det er. Saltatio Mortis koncept og idé er egentlig meget anderledes og kreativ og der skal jo noget til for at finde på noget nyt i dag. Musikerne eksperimenterer med de forskellige udtryk og det tyder på, at det er folk der har deres grundlæggende musikalske kundskaber i orden. Faktisk er musikken visse steder ganske iørefaldende, også for en ellers helhjertet metalfan som denne anmelder. Man skal ikke forvente savskærerguitarer og dødsvokal eller noget der ligner, men ellers er det faktisk meget sjovt og skævt.

Titel
Erwachen
Distributør
Forfatter
Karakter
3