Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sevendust uden strøm

Updated
Sevendust uden strøm
En blandet landhandel, mener Mathias Nielsen om Sevendusts nye akustiske live-cd. Med “Seasons” fra sidste år, udgav Sevendust deres ringeste og mest metervareagtige sag af et album nogensinde og undertegnede havde frygtet, at de var røget I hænderne på nogle klamme nu-metal spekulanter. Det er stadig uklart om ovennævnte er tilfældet, for denne nye udgivelse er ikke et nyt album, men et unplugged-album.

Før ”Seasons” havde Sevendust udgivet tre – på hver sin facon – unikke albums, som blev mere og mere interessante ved hver gennemlytning. Dette unplugged-album er en sammensmeltning af sange fra hele karrieren og det er en blandet landhandel, vi præsenteres for.

Der lægges ganske fornuftigt ud med ”Trust” og Sevendust’s primære force - trommeslager, Morgan Rose’s (netop udnævnt til ”årets trommeslager” i ’Modern Drummer’-magasinet) - spil nydes med det samme og han holder ligeså godt bag akustiske guitarer, som han gør bag brølende distortede forstærkere…
Men den mørke forsanger, Lajon Witherspoon, er også en af grundene til at Sevendust lyder længder bedre end resten af den overmættede nu metal-scene. Han crooner, brøler og synger sig igennem hver sang, som tekstmæssigt ikke handler om at han ikke kan lide at leve, men om følelser som had, kærlighed og håb.

Mange af sangene lyder interessante i deres nyarrangerede udgaver, men der er også direkte smutter, som når Sevendust spiller smadder-sange som ”Rumble Fish” og ”Bitch” uden strøm på guitarerne. Det lyder tamt! Men balladerne, som - til en hvis grad - allerede var unplugged i album-versionerne, lyder overordentligt friske og fornuftige.

Midt på cd’en er der også en hyldest til Johnny Cash (som under koncertens indspilning netop var kommet af dage) i form af "Hurt", som også fremføres i en anderledes og interessant form.

Med en spilletid på en time, forekommer hele unplugged-sceancen dog en anelse mådelig og trættende i længden. Til gengæld udkommer cd’en i en flot papæske, en bonus-dvd med koncerten på, et Sevendust-plekter (!) og ti indpakkede fotografier fra koncerten… alt sammen til én cd’s pris. Derfor én karakter højere, grundet pladeselskabets interesse for udgivelsen og for at give fansene lidt ekstra.

Kunstner
Titel
Southside Double-Wide: Acoustic Live
Label
Distributør
Karakter
3