Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Traditionsbundne Trent

Populær
Updated
Traditionsbundne Trent
På sit nye album "With_Teeth" viser Nine Inch Nails bagmanden, Trent Reznor tænder (og piller lidt navle) for første gang i fem år. Det nye Nine Inch Nails album har været under produktion i rigtig lang tid, og man kan være 100 % sikker på at det lyder præcis, som hr. Reznor har villet have det til lyde, efter at han – efter fem år – nu er kommet ud af det mørke studie.
Der er da også fuld valuta for pengene i form af dette nye timelange udspil, "With_Teeth", som dog ikke holder samme kvalitetsniveau hele vejen igennem.

Trent Reznor byder lytteren velkommen i sit hadefulde univers, hvor der stadig ikke er nogen sange, der handler om blomster og kærlighed, måske bortset fra den atmosfæriske åbner, ”All the Love in the World” (som dog endelig ikke skal forveksles med Bee Gees ”klassikeren” af samme navn!). Anklagende spørger Reznor i omkvædet: ”Why Do You Get All the Love in the World?”

”Only” indeholder det ligeså ”søde” omkvæd: ”There Is No You/There Is Only Me!” Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvor Trent står i forhold til andre end ham selv!

Det er i det hele taget på den første halvdel af albummet, at guldklumperne er at finde. Trent Reznor har for længst cementeret sin position som en af de mest negative og arrige frontmænd i rock, og han lyder gennemgående pissed, fx i ”You Know What You Are?”, der med den skrattende guitar og febrilske trommeloop indskriver sig på listen over ultimative hadesange.

Dave Grohl gæster på albummet, men det er ikke til at sige på hvilke numre han basker løs på tønderne, for der er absolut ingen informationer på cd'ens indpakningen - der følger ikke engang et hæfte med… Rockeren ”Getting Smaller” og den skæve ”The Collector” er dog begge gode bud.

Singlen ”The Hand That Feeds” swinger som den skal med sit techno-groove, og den drivende ”Every Day Is Exactly the Same” samt titelnummeret (som går helt ned i volumen og tempo, før den eksploderer fuldstændig) virker på alle måder, men i løbet af albummets 14 numre, bliver der desværre også plads til forholdsvis meget navlepilleri.

De fleste af de uheldige numre er at finde på anden halvdel af albummet, hvor den utålmodige lytters øren med garanti også er blevet godt trætte af industrial-helvedet. Til gengæld vågner man så op igen til den flotte ballade ”Beside You in Time”.

Det er ikke den dybe tallerken, Trent Reznor har opfundet med dette nye udspil – desværre. Og taget i betragtning af, hvor lang tid han har brugt på at finpudse diamanten, kunne man måske godt have håbet på noget, der var lidt mere udfordrende.
Et lille stilskift, der gjorde at man kunne høre forskel på dette album og alle de andre NIN-albums ville heller ikke være at foragte…

Der er dog ingen tvivl om, at konservative hardcore-fans vil være 99 % tilfredse med ”With_Teeth”.

Titel
With_Teeth
Distributør
Karakter
3