Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dejlig død

Populær
Updated
Dejlig død
Casper Villumsen går amok over det svenske dødsprojekt Vicious Art Svenske Vicious Art byder op til kompromisløs, vild og blodig metal på deres andet album, der er det første på danske Mighty Music. Dén signing kan man som lytter godt forstå!

Man kunne tro, at promomaterialets vægt på medlemmernes tidligere gøren og laden i band som Entombed, Dark Funeral og Grave skulle kamuflere musikkens kvalitet og skabe en hype. Men allerede få minutter inde i albummet, ved man, at det her godt kan være en sand lille perle.

En god, rå produktion, et fedt hysterisk dødsgrowl akkompagneret med backing vokaler fra hhv. guitarist og bassist. Sidstnævnte er Jörgen Sandstrøm, og kender man lidt til hans tid i Grave, så ved man, at han kan lægge nogle sønderrivende dybe growls – og det bliver gjort. Fornemt og ondt.

Teksterne er makabre og passer godt til musikken, men er ikke bare hovedløs lyrik, fordi ”noget skal man jo synge”.

Man går ikke galt med en investering i dette album, hvis man er til den gamle dødsmetal som Entombed og Grave leverede i start-90'erne, krydset med lidt melo-black riffs som Dark Funeral og til dels Dissection. Og så oven i købet i en moderne lyd, der dog heldigvis ikke er toppoleret, men har lige det tvist af old-school, som nu engang klæder musikken bedst.

”Our Family Flesh” er undertegnedes favorit, så denne basker af rang anbefales til de krystere, der har læst ovenstående rosende svada med skepsis.

Kunstner
Titel
Pick Up This Sick Child
Dato
05-11-2007
Distributør
Karakter
4