Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Firestrenget fetisch

Populær
Updated
Firestrenget fetisch
Helloween-bassisten Markus Grosskopf’s solo-projekt Bassinvaders er kun for de absolutte bas-nørder. Det er lidt morsomt at lytte til Helloween-bassist Markus Grosskopfs fritidsorkester Bassinvaders’ debutalbum. Et helt metalalbum uden en eneste guitar på. Men til gengæld med en ordentlig røvfuld bas.

Ideen med et helt album med kun bas, trommer og sang er sgu' meget sjov og interessant, men brænder da ud efter bare en halv gennemlytning. Lydbilledet er mildt sagt mærkeligt, og der er da masser af lækkert basspil fra koryfæer som Billy Sheehan, Rudy Sarzo, Marco Mendoza og rigtig mange andre. Men det er kun lækkert, hvis man er bas-nørd.

Det lidt irriterende er, at albummet rent faktisk indeholder en del fede melodier og sange, som desværre aldrig kommer til deres ret. Derfor opfordringen: Indspil albummet igen – med guitar og keyboards!

Men de har helt sikkert moret sig kongeligt, de kære bassister. Og det skulle de være stoppet ved. De skulle have drukket ud og så taget hjem. Uden at indspille noget album.

En lille national kuriøsitet: Jesper Binzer og Stig Petersen fra D-A-D er med på albummet.

Titel
“Hellbassbeaters
Distributør
Forfatter
Karakter
2