Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Old, New, Borrowed and Blues

Populær
Updated
Alice-Cooper-Detroit-Stories

Detroit Stories fra Alice Cooper er fornøjelig nok. Men albummet har flere skæverter.

Kunstner
Titel
Detroit Stories
Dato
26-02-2021
Trackliste
1. Rock & Roll
2. Go Man Go
3. Our Love Will Change The World
4. Social Debris
5. $1000 High Heel Shoes
6. Hail Mary
7. Detroit City 2021
8. Drunk And In Love
9. Independence Dave
10. I Hate You
11. Wonderful World
12. Sister Anne
13. Don’t Give Up
14. Shut Up And Rock
15. East Side Story
Karakter
3

I 2019 udgav Alice Cooper den noget oversete udvidede EP ’Breadcrumbs’ med seks sange, hvor han tog udgangspunkt i musikken fra sin hjemby Detroit. EP’en indeholdt bl.a. coverversioner af andre bands med oprindelse i Detroit, herunder sange fra MC5, Bob Seger og Suzi Quatro. ’Detroit Stories’ viderefører ideen, og fire af sangene er genbrugt. Hvor ’Breadcrumps’ var ret charmerende, er ’Detroit Stories’ måske lige en tand for meget med sine 15 sange, hvoraf flere rammer forbi skiven.

Alice Coopers univers med horror stories er mere eller mindre langt væk på ’Detroit Stories’. I stedet er der hevet en del coverversioner frem, og Cooper gebærder sig rundt i stort set alle de musikgenrer, der gennem musikhistorien har kendetegnet Detroit.

Mange gæster til festen
Hertil er der et ocean af gæster på albummet, hvoraf mange også har relation til Detroit. Det gælder således trommeslager Johnny "Bee" Bedanjek (Detroit Wheels) og guitaristen Wayne Kramer (MC5) samt de tre øvrige overlevende fra Alice Cooper (bandet) i 70’erne: guitaristen Michael Bruce, bassisten Dennis Dunaway og trommeslager Neal Smith. Herudover er der også bidrag fra Joe Bonamassa, Larry Mullen (U2), Steve Hunter (ex-Alice Cooper), Mark Farner (Ex-Grand Funk Railroad) m.fl. Man kan undre sig over, at Ted Nugent som Detroit’er ikke også er inviteret. Man han er måske alligevel blevet for kontroversiel en figur. Dog får han alligevel tilsyneladende lige en hilsen i sangen ’Detroit City 2021’, hvor Ted nævnes sammen med Iggy Pop, Bob Seeger og Suzi Quatro i første vers: “Me and Iggy were giggin' with Ziggy and kickin' with the MC5, Ted and Seger were burnin' with the fever, And Suzi Q was sharp as a knife”.

Albummet lægger ud med en coverversion af Lou Reeds komposition fra Velvet Underground-dagene ’Rock and Roll’. Her er ”New York station” udskiftet med ”Detroit Station”, men det blev nu allerede prøvet, da Detroit Wheels udgav en version i begyndelsen af 70’erne. Det er ikke det bedste udgangspunkt for albummet. Sangen passer bare ikke rigtig til Alice Cooper, og koret som leveres af bl.a. ægtefællen Sheryl og datteren Calico, har en halv-træls gospel-sound. Men der er nogle ganske fine trommer leveret af Johnny Bedanjek.

">

Så er der mere gang i ’Go Man Go’, som også var at finde på ’Breadcrumps’. Det er en halvpunktet knap tre minutter lang sang. Men mærkeligt bliver det herefter med sangen ’Our Love Will Change the World’. Igen er det et cover – dog lettere omskrevet. Denne gang af Detroit-bandet Outrageous Cherry, men der nu ikke meget Detroit-lyd over sangen. Det er en pop-sang, som lyder mere som om den er skrevet af et band fra England i begyndelsen af 60’erne.

">

Til gengæld lyder ’Social Debris’ som en Alice Cooper sang. Sangen er skrevet i samarbejde med den oprindelige trommeslager Neal Smith.

">

Forvirrende mange stilarter
Herefter går det så videre i en temmelig forvirrende blanding af alle stilarter, som Alice Cooper tilsyneladende kan forbinde til Detroit. Det være sig funky motown-lyd i ’$1000 High Heel Shoes’, Chuck Berry-lydende rock ’n’ roll i ’Independence Dave’ og coverversionen af MC5-sangen ’Sister Anne’, en temmelig ordinær blues i ’Drunk and in Love’, den indimellem The Doors-lydende ’Wonderful Wold’ til den lettere kvalmende Covid-19-sang 'Hanging on by a Thread (Don't Give Up)', som allerede udkom sidste år i en lidt anden version. Her afslutter Cooper med at proklamere ”This is Alice Cooper in Detroit”, selv om han har boet i Arizona og i en menneskealder, hvorefter han henviser til en selvmordslinje, hvis det hele bliver får hårdt: ”Don’t Give Up”!

Men indimellem er der nogle lyspunkter. ’Detroit City 2021’ rocker fint, og det samme gør ’I Hate You’, som er skrevet sammen med producer Bob Ezrin og Alice Coopers oprindelig bassist Dennis Dunaway. På ’I Hate You’ får Cooper følgeskab på såvel instrumenter som på lead-vokal af de tre øvrige overlevende Dunaway, Smith og Bruce i en herlig tekst, hvor der synges om alt det, som man har hadet ved Alice Cooper tilbage i begyndelsen, og hvor sidste vers er helliget bandets afdøde guitarist Glen Buxton med ”We hate you, we hate your sneer, The cigarettes, the smell of beer. The mutton chops, the switchblade knife. Your unapologetic life. But, most of all we're filled with rage, at the empty space you left on stage (What a sid).

Albummet afsluttes med den nye sang ’Shut up and Rock’ og coverversionen af Bob Segers ’East Side Story’. Så med den afslutning kommer albummet ganske godt i hus.

Alt i alt er ’Detroit Stories’ et ganske godt album. Men det er lige lovligt ujævnt med sine mange skift i stilarter og sange, der ikke alle holder lige højt niveau.