Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra nul til hundrede på et sekund

Populær
Updated
Fra nul til hundrede på et sekund

Hold godt fast på hat og briller: Gama Bomb leverer højt tempo og platte tekster på deres nye album.

Kunstner
Titel
Untouchable Glory
Dato
30-10-2015
Genre
Trackliste
1. Ninja Untouchables / Untouchable Glory
2. Avenge Me!
3. Drinkers, Inc.
4. My Evil Eye
5. Tuck Your T-Shirt In
6. Ride The Night
7. She Thing
8. Witching Mania
9. James Joints
10. Raging Skies
11. I Will Haunt You
12. After The Fire
Karakter
3

Irske Gama Bomb dannedes i 2002, og som del af den nyere bølge af thrash metal har bandet næsten altid været garanti for feel good-thrash i højt tempo. De har sammen med Municipal Waste efterhånden cementeret deres plads på scenen som genreklassens klovne; altid uhøjtidelige og drengerøvsagtige med nørdede tegneserie-tekster om alt fra druk til Superman. Og bandets femte fuldlængdeudspil ‘Untouchable Glory’ afviger ikke meget fra traditionen.

Musikvideoen til albummets åbningssang – der også (delvist) er albummets titelnummer – ‘Ninja Untouchables/Untouchable Glory’ blev tidligere på måneden offentliggjort af Metal Hammer og består af sammenklip af forskellige martial arts-film, tilsat Gama Bombs intet mindre end hæsblæsende speed metal og Philly Byrnes forrygende, excentriske vokal: “People are afraid of us ‘cause we got ninja skills – Hooh!” – så er scenen ligesom sat! Et ganske udmærket soundtrack til folk, der får tæv med nunchakuer, og til synet af mursten, der bliver slået midt over!

Gama Bomb er leveringsdygtige som få i charmerende, men virkelig platte one-liners og legen med sproget, som man ikke kan andet end at trække på smilebåndet eller tage sig til hovedet over. For eksempel på ‘Drinkers, Inc.’, hvor vi bliver beriget med den let redigerede frase “Bless me father, for I have gin!”, på ‘James Joints’ (tøhø) med et Snoop Dogg-inspireret “Smoke weed every day!”, og jeg kunne blive ved – drengerøvshumoren er i hvert fald stadig helt intakt.

Der er ikke den store musikalske variation at finde på de 12 mere eller mindre lynhurtige numre på ‘Untouchable Glory’. Men med kun tre sange på over tre minutter og en enkelt under et er der heller ikke plads til den slags, selvom det kunne være rart med et lille afbræk fra de epilepsi-inducerende tonserier – bare engang imellem. Der er ingen lange introer eller dvælende instrumentale stykker at komme efter her; bare speederen i bund og fuld fart fremad. Og det er for sig imponerende nok, for hold kæft, hvor går det bare stærkt!

Om det er tilfældigt eller med vilje, passer de horror-inspirerede sange som ‘My Evil Eye’, ‘She Thing’ og ‘Witching Mania’ perfekt til en udgivelsesdato lige op til halloween. Og specielt ‘She Thing’ virker, også tekstmæssigt, i det tempo-nedsatte omkvæd, som et anerkendende nik til Misfits’ metal-tunge periode i midthalvfemserne med kitschede tegneserie-uhyggelige tekster, der virker næsten lige så godt for Gama Bomb, som de gjorde for det zombie-sminkede kult-band selv.

Hvis det ikke allerede står soleklart, er det altså ikke som katalysator for den helt store eftertanke og refleksion, at ‘Untouchable Glory’ skal sættes på anlægget, for det finder du ikke her. Det er hverken nyskabende, progressivt eller intellektuelt udfordrende. Nej, tværtimod er ‘Untouchable Glory’ et overflødighedshorn af lynhurtige guitarriff, skrigende soli, tordnende dobbeltpedaler, rappe rundgange på tammerne og drengerøvsplat lyrik. Det er imponerende og forfriskende catchy, samtidig med at det er hyggeligt, nede på jorden og underholdende fra start til slut.