Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mindre fjollede end de plejede at være

Populær
Updated
Mindre fjollede end de plejede at være

Efter sølle 19 års pause er Ugly Kid Joe tilbage, og genhøret er rart uden at være sindsoprivende. 

Kunstner
Titel
Uglier Than They Used Ta Be
Dato
18-09-2015
Trackliste
1. Hell Ain't Hard To Find
2. Let The Record Play
3. Bad Seed
4. Mirror The Man
5. She's Already Gone
6. Nothing Ever Changes
7. My Old Man (feat. Phil Campbell)
8. Under The Bottom (feat. Phil Campbell)
9. Ace Of Spades (feat. Phil Campbell)
Forfatter
Karakter
3

I begyndelsen af 90'erne havde Ugly Kid Joe stor succes med ep’en ’As Ugly As They Wanna Be’ og den efterfølgende fuldlængde ’America's Least Wanted’, hvor singlerne ’Everything About You’ og ikke mindst covernummeret ’Cats in the Cradle’ i den grad sikrede opmærksomhed og plads på hitlisterne. Derefter fulgte to knap så succesfulde udgivelser, før Ugly Kid Joe indstillede karrieren i slutningen af samme årti, som den startede i.

Men for fem år siden blev livet som rockpensionister åbenbart for kedeligt, og kvintetten fandt sammen igen om at turnere. Og i sommeren 2015, 19 år efter ’Motel California’, udgav de endda en helt ny plade, nemlig ’Uglier Than They Used To Be’. 

Det er lang tid at være væk, og californierne har ikke brugt tiden på at udvikle musikken, men holder stædigt fast i den afslappede tilgang til deres heavy metal, sådan som titlen også afslører. Formentligt er det også den eneste måde, bandet kan berettige comebacket på – det er noget befriende useriøst over, at de ikke har kunstneriske ambitioner, men står for ukompliceret underholdning.

Resultatet er derfor også omtrent som på debuten. En gedigen omgang med fine riff, et par catchy fraser hist og her og et charmende blik i øjet. Så meget mere end det er der heller dog heller ikke at finde på albummet. Ingen sange falder igennem, hverken på den gode eller dårlige måde, og det eneste, man virkelig mangler, er et rigtigt hit – men noget tyder altså på, at ’Everything About You’ var en enlig svale.

Troen på egne evner skinner heller ikke helt igennem. Indledningen ’Hell Ain't Hard To Find’ er en pastiche over Foo Fighters' ’Learn to Fly’, og ud af de kun ni numre er der endda et uselvstændigt cover af ’Ace of Spades' at finde til sidst. Man mangler måske ikke, at der er noget på hjerte, men snarere lidt af den vildskab og måske endda fjollede tilgang, som gjorde Ugly Kid Joe til noget særligt, dengang da heavy metal langsomt fadede ud og grunge tog over, og de havde en naturlig plads midt i mellem.