Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ørn smurt i engels blod

Populær
Updated
Ørn smurt i engels blod

Fem danske metalveteraner har lavet projektet 'Blood Eagle', der nu barsler med en ep, der trækker veksler på en kendt og syg dødsengel.

Kunstner
Titel
Kill Your Tyrants
Dato
24-12-2013
Trackliste
1. Death Zub Sero
2. Serpent Thoughts
3. Kill Your Tyrants
Karakter
3

Til dem, der endnu ikke kender bandet Blood Eagle, er det på sin plads med en kort introduktion. Ifølge dem selv var det en kold vinternat i december 2010, at de første frø blev sået til det, der senere skulle udvikle sig til Blood Eagle. Frøene blev sået og gødet med øl. De to gartnere hed Mircea Eftemie og Franz Hellboss. Eftemie er nok bedst kendt fra sin tid i Mnemic, mens Franz Hellboss har gjort verden usikker på samme instrument som Mircea Eftemie, bare i bands, der bl.a. inkluderer Illdisposed og Volbeat. De to erfarne metalrotter har selvfølgelig turneret verden over og herhjemme med et væld af andre danske musikere, så de trak i venskaber og fik Mikael Ehlert Hansen med på bas, der tidligere har spillet i bl.a. Hatesphere. Derudover også Morten Toft Hansen, der ligesom Mikael også har været med i Hatesphere, men nu spiller i Raunchy. Bandet rundes af med Michael Olsson på vokal, der normalt synger i Caro.

De spillede et show i Aalborg, hvor vi i anmeldelsen lavede en lignende introduktion til bandet. For der er reelt ikke meget mere at fortælle p.t. En flok ronkedorer, der ikke helt kan sidde på røven og bare tænke tilbage på det, de har lavet tidligere. Der skal nye oplevelser, nye venskaber, ny musik og nye anekdoter til. Så her er deres ep med tre sange.

Den starter med 'Death Sub Zero', der er regulær dødsmetal i den tunge ende af spektret. Og som bandet viser i deres musikvideo, så er der gjort en del ud af melodien i sangen, hvilket gør, at den godt kan minde lidt om den dødsmetal, som deres landsmænd i Crocell laver.

Så er 'Serpent Thoughts' noget mere internationalt influeret. Her toner Blood Eagle rent flag og kipper med hatten i retning af Morbid Angel. For 'Serpent Thoughts' minder i komposition og lyrik rigtig meget om de fabelagtige sange 'God Of Emptiness' og 'Where The Slime Live' fra førnævnte amerikanske band. Det forsøger Blood Eagle da heller ikke at skjule, da sangen i parentes kaldes 'Morbid Anale'. Så de siger såmænd selv, at den sang er som skudt ud af røven på David Vincent.

Det er den afsluttende 'Kill Your Tyrants' så ikke. Den har fået undertitlen 'punkgrind' og er en brutal omgang dødsmetal, hvor Blood Eagle beklager sig over menneskeheden og spytter så rigeligt efter alt, der har en puls. Sangen lever så rigeligt op til sin punkede undertitel, da den kun varer halvandet minut, og således er deres ep overstået på cirka 10 minutter.

Om det er noget, der bliver til mere, er endnu uvist. Blood Eagle selv vil dog gerne, at budskabet spredes vidt og bredt, så det gør vi hermed. Er man til dødsmetal, der minder lidt om både melodiøs Carcass, Crocell og Morbid Angel, så er det i hvert fald 10 minutter værd af ens tid på denne jord. Eftersom vi også mener, at det er for tidligt, at de herrer indstiller deres respektive karrierer på de skrå brædder, håber vi da, at dette blot er en forsmag på en kommende fuldlængdeudgivelse.

Indtil da kan du hente 'Kill Your Tyrants'-ep'en gratis her:

http://site.bloodeagle.info/

Og du kan se musikvideoen til 'Death Sub Zero', der i øvrigt blev optaget på Aalborg Metal Festival 2013, hvorfra vores koncertanmeldelse også stammer, her: