Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Pretty Maids overgår sig selv

Populær
Updated

Markeringen af bandets 30-års jubilæum er den første live-dvd og det tredje livealbum. Vi anmelder cd'en og uddeler masser af plusser.

Kunstner
Titel
It Comes Alive - Maid In Schwitzerland
Dato
23-03-2012
Distributør
Trackliste
Pandemonium
INVU
Hell On High Heels
Wake Up To The Real World
Destination Paradise
Another Shot
Scream
Walk Away
It Comes At Night
Queen Of Dreams
Savage Heart
Clay
Yellow Rain
Rock The House
Back To Back
Rodeo
Love Games
Future World
Little Drops Of Heaven
Please Don't Leave Me
Red Hot And Heavy
Forfatter
Karakter
5

De her gutter har bare så svært ved at underpræstere. De har så svært ved at leve op til de mange fordomme, de er mødt med gennem karrieren. Og de har så svært ved at forgå. Pretty Maids er det charmerende indbegreb af klicheen "Rock Will Never Die" parret med den dér med vinen, der bare bliver bedre og bedre, som årene går.

Denne anmelder har været med, siden Pretty Maids varmede op for Black Sabbath (med Ian Gillan) i Falkonér Salen 24. august 1983 - og har godt nok fulgt drengene meget rundt om på diverse scener gennem årene.

Konklusionen har i de senere år været, at det nu lakker mod enden. Rusten har sat sig. Bandet er slidt.

Men, men, men: Det er ord, som anmelderen her med stor glæde og fornøjelse æder i sig.

For på 'It Comes Alive - Maid in Schwitzerland' overgår Pretty Maids sig selv. Ikke nok med, at det er bandets bedste livealbum (ud af tre mulige). Nej, gutterne spiller igennem og forstår virkelig at levere varen. Spilleglæden er intakt, formen er i top og sætlisten helt igennem forrygende.

Vi har ikke fået fingre i dvd'en, men de dvd-/videoklip, vi fandt på bandets hjemmeside fra promoen til 'It Comes Alive', vidner om en dvd af høj, høj billed- og lydmæssig kvalitet.

Lyddelen, cd'en, kan dog sagtens stå for sig selv. Et livealbum, er syder og bobler af veloplagthed, god energi, spilleglad og fantastisk musik fra en 30 år lang karriere. En super, super lydproduktion og en sammensætning af sættet, der bare rammer så rigtigt - og som viser Pretty Maids fra sin klart bedste side: Det potente, levende liveband med numre og sange, der burde have ført bandet helt til tops.

Men det er så en af heavyrockens helt store gåder, der stadig står uløst tilbage: Hvorfor breakede Pretty Maids ikke worldwide? På 'It Comes Alive' er det dog helt tydeligt, at Pretty Maids selv har lagt gåden bag sig. For: "Rock Will Never Die" - og det vil Pretty Maids heldigvis heller ikke.

Husk at Pretty Maids spiller på Royal Metal Fest, nu på lørdag, kl 23:00.