Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Stormende heavy og en enkelt klagesang

Updated
Significant Point

Significant Points debut er et fint bevis på, at man ikke skal tænke sig for meget om, når man spiller heavy metal.

Titel
Into the Storm
Dato
26-02-2021
Trackliste
1. Attacker
2. Heavy Attack
3. You've Got The Power
4. Riders Under The Sun
5. Night Of The Axe
6. Run For Your Life
7. Into The Storm
8. Deathrider
9. Danger Zone
10. Running Alone
Forfatter
Karakter
3

Førstesangen på ‘Into the Storm’ hedder ‘Attacker’, og det hedder den, fordi det formentlig lyder sejt, og fordi hele Significant Points debutplade er ét langt ridt mod fjenden. Hurtig heavy metal, der rider på en bølge af Accept, Saxon, Judas Priest og deslige, men også sådan let kaotisk, dyrisk og ikke mindst lige ved at gå galt og vælte, fordi det skal gå så fandens stærkt. Åbningsnummeret når lige at dyrke lidt stemning med melodiske guitarer, og derefter indleder japanerne storm-angrebet.

Det er ikke altid lige kønt og til tider er det forhastet, men samtidig er det også en del af charmen, at de spiller med livet som indsats og på kanten af deres formåen – med et ‘Heavy Attack’, som sang nummer to hedder, hvis nu der skulle sidde en tungnem lytter, som ikke forstår, at denne er under angreb fra Significant Point.

Lidt galt kan det desværre også gå. I ‘Riders under the sun’ har man valgt at synge melodisk i stedet for det langt mere velfungerende hysteriske udtryk, og det er stærkt uudholdeligt at lægge ører til en jamrende vokal, som den George Itoh lægger for dagen. Næh, han skal skrige skingert, fordi det giver ham langt mere pondus. Han må også gerne synge på japansk (gætter jeg på) – som i titelnummeret, hvor omkvædet dog er engelsk, så eventuelle udlændinge har en lille chance for at være med. Men helst skal han bare skrige – som guitarerne skriger når de ikke spiller evigt piskende riffs.

Significant Point er i det hele taget et band, som ikke på noget tidspunkt bør slappe af og give ro. Det skal være udført som en ’Deathrider’, hvor alle i bandet slås om at komme først i mål. Som Judas Priest på speed, og med alle instrumenter forrest og i en kamp om at hærge mest. Og igen: med skrig og hvinen. For ser man bortset fra førnævnte klagesang holder Significant Point sig for gode til at forsøge med klæge poppede omkvæd og den slags billige tricks.