Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Godt begyndt – halvt fuldendt?

Updated
silver_phan

Debutalbummet fra danske Silver Phantom byder på mange gode takter. Desværre er alt materialet ikke lige godt.

Titel
Crimson Cabaret
Dato
28-10-2022
Distributør
Trackliste
Crimson Cabaret
Foreshadowed
Black Lady
Shapeshifter
Circle Of The Serpent
Undying Gods
Thrill Thrashing Light
Parasite Spirit
We Sing Along
Karakter
3

Silver Phantom har sine rødder i Randers. Det kan ind imellem høres, hvor især byens 80’er-bands synes at have givet inspiration til musikken på 'Crimson Cabaret'. Og godt nok er der tale om en debut, men medlemmerne i bandet har for en stor dels vedkommende også alder og en historik, der rækker helt tilbage til 80’erne og 90’erne. Det er således også stilen fra den gang, der er toneangivende på 'Crimson Cabaret'.

Fornem start på albummet
Albummet lægger fremragende ud med titelsangen. Kabaretstemning slås an med lidt spilledåseintro, og herefter går det dystert i gang med et fornemt halvsløvt riff og vokal i bedste Alice Cooper stil i en sang, der mere lyder som et varsel på noget, der skal komme, end en egentlig selvstændig sang. Der er tendenser af Big Elf i sangen. Man sidder klar til at dykke ned i sammenhængende historie i de efterfølgende.

Det sker så ikke rigtigt. 'Foreshadowed' er mere almindelig straight forward hard rock, der har en snert af noget punket glam rock a la Hanoi Rocks.

På tredje sang skifter stilen endnu en gang. Og ikke til det bedre. 'Black Lady' er en noget haltende affære. Der kører rundt i et endeløst gentaget riff og et omkvæd, der virker lidt underligt. Det virker lidt mærkeligt, at det netop er en af de sange, som Silver Phantom har valgt at indspille en video til. Videoen er til gengæld ret sjov og viser, at bandet besidder en høj grad af humor.Heldigvis er de næste par sange bedre. Der er gedigent heavy metal med 'Shapeshifter' og endnu en symbiose af punk og glam i 'Circle of the Serpent'.

Mange stilskift
Og så skifter stilen igen med 'Undying Gods', hvor Silver Phamtom har været helt tilbage til 70’erne og søge voldsom inspiration hos Black Sabbaths første album i en tung og langsom sag. Men det lykkes ikke rigtig at gøre det virkelig spændende på trods af indlagte effekter og korsekvenser.

Langt bedre går det med sangen 'Thrill Trashing Light', hvor vi igen befinder os i et tungt riffunivers. Sammen med titelsangen er det klart albummets højdepunkt.

Inden slutningen skal vi lige have 'Parasite Spirit' med. En lidt rodet affære, hvor der skiftes tempo fra sløvt til hurtigt frem og tilbage. Men der er noget ganske godt guitararbejde undervejs.

Albummet afsluttes med 'We Sing Along'. Start- og slutvokalen på sangen indikerer en forlængelse af albummets begyndelse. Men det virker ikke helt sammenhængende. Det er ikke en sang, der rager op blandt det øvrige materiale. Der er også indspillet en video til 'We Sing Along'. Det kan vække lidt undren. Men man må vel antage, at Silver Phantom mener, at de to sange, man har valgt at give et videoaftryk, er albummets højdepunkter.

">

Silver Phantom kommer langt omkring stilmæssigt på 'Crimson Cabaret'. Måske kommer man for langt omkring. Der er mange gode elementer. Men godt begyndt er ikke nødvendigvis halvt fuldendt. Dertil er der for mange sange, der ikke helt kommer godt fra land eller godt i havn.