Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nuanceret Fundament

Updated
Twilight_Force

Højenerigske Twilight Force har fundet den rette sti mellem gøgleri og gennemtænkt power metal.

Titel
Dawn of the Dragonstar
Dato
29-08-2019
Trackliste
1. Dawn Of The Dragonstar
2. Thundersword
3. Long Live The King
4. With The Light Of A Thousand Suns
5. Winds Of Wisdom
6. Queen Of Eternity
7. Valley Of The Vale 8. Hydra
9. Night Of Winterlight
10. Blade Of Immortal Steel
Forfatter
Karakter
4

En heftig diskussion i denne Tool-tid går på, om musik virkelig behøver være så kompliceret og utilgængelig, at den progressive metal univers først kan åbenbare sig for lytteren efter talrige gennemlytninger.

På sin helt egen måde bidrager svenske Twilight Force til debatten med deres tredje album med episk rollespilsmetal. Og dermed menes selvfølgelig ikke, at de musikalsk har noget som helst til fælles – tværtimod kan man dårligt finde bands, der er så langt fra hinanden inden for det altomfavnende genrespektrum i heavy metal. 
Men så alligevel.

Det er let at afskrive Tool som navlepillende taktarts-driblerier – og det er let at vifte Twiligt Forces tredje og aktuelle opus ’Dawn of the Dragonstar’ væk med en påstand om, at der kun er tale om overgearet fægten med fløjter. Fordi der er tale om et fuldstændigt overlæsset lydbillede i skørt tempo og med toner og instrumenter proppet tæt sammen hver eneste takt. Den kræver lang tid at finde hoved og hale i det og danne sit et overblik, og det er næsten provokerende i en genre, der ellers gør en dyd ud af at have simple, letfordøjelige melodier til ethvert omkvæd.

Men Twilight Force lader sig på intet tidspunkt nøje med enkelheden. Her er på et næsten stressende niveau lagt alskens fløjter og violiner ind over den klassiske rockbandsbesætning, og med hvert instrument givet sin egen dominerende rolle er det et virvar af pompøs vellyd – både grænsende til det stressende og samtidig vanvittigt imponerende.

Først efter noget tid begynder det kaotiske udtryk at samle sig og danne det soundtrack til rollespillet, som det er tiltænkt som. Der er både det øverste lag, som kunne være temaet til enhver eventyrfilm undfanget i firserne, og så et langt mere nuanceret fundament af symfoniske elementer. Det er på det punkt, at Twilight Force i tredje forsøg for alvor lykkedes med at skrive unik power metal, som har mere at byde på – trods den let hysteriske og uhøjtidelige indpakning (altså ligesom og helt modsat Tool).