Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Christian Nørgaard

Populær
Updated
10 hurtige: Christian Nørgaard

Far, IT-konsulent og vigtigst af alt guitarist i Grumpynators. Det kære barn Christian Nørgaard bærer mange hatte. Læs her, hvad han svarede, da vi stak ham vores 10 hurtige.

Kunstner
Distributør
Genre
Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Jeg ved ikke, om det helt kan gå som heavy metal, men jeg havde en legekammerat i børnehaveklassen og de første skoleår, som havde en storebror, Helge, der var 7-8 år ældre end ham. Helges værelse var plastret til med plakater af Deep Purple, AC/DC osv. Blandt andet havde han coveret til 'Highway To Hell' med AC/DC hængende som plakat, hvor Angus Young har horn i panden og djævlehale. Jeg syntes, plakaten var lidt skræmmende og samtidig vildt fascinerende. Det cover synes jeg den dag i dag er det fedeste cover nogensinde, formentlig på grund af den barndomsoplevelse ... Og så kunne Helge spille riffet fra 'Smoke on the Water' vildt højt på det der stereoanlæg. Jeg elskede det.
 
Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Der er close race mellem AC/DC og Led Zeppelin, men det bliver nok AC/DC, der vinder.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Jimmy Page ... Eller Joe Walsh. Jeg tror, de kan en røverhistorie eller to, og så er de fremragende guitarister.

Hvad er dine fem yndlingsplader?

AC/DC - 'Let There Be Rock'
Led Zeppelin - 'III'
Guns N' Roses - 'Appetite for Destruction'
Invocator - 'Weave the Apocalypse'
Metallica - 'Master of Puppets'.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Der var engang, hvor Michael Poulsen fra Volbeat (de havde ikke varmet op for Metallica endnu på det tidspunkt) og jeg sneg os ind til at stå, sammen med security, lige foran James Hetfields monitor til en Metallica-koncert. De spillede fremragende den aften. Det var næsten pinligt, fordi vi var så tæt på, men samtidig en ret vild oplevelse.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Facebook primært, men ellers online magasiner som Devilution, Steffen Jungersens side m.m. Så er jeg begyndt at høre playlister på Spotify, mens jeg kører bil. Det smarte ved sidstnævnte, sammenlignet med radio, er, at man bare kan skippe, hver gang der noget, man ikke kan lide, så man finder hurtigt noget godt.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Hvis det var en top 10, jeg skulle have lavet tidligere, ville Duran Durans 'Arena' have været med på listen.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Da jeg som 16-årig startede med at spille heavy i det lokale heavyband, Last Dawn, i Munkebo (en meget lille provinsby på Nordfyn), var der nok en del, der syntes, vi var nogle løjerlige starutter, fordi vi ikke gik rundt i H2O-sandaler og spillede håndbold. Og vi var faktisk, ligesom en del andre, jeg har mødt fra det miljø, nogle ret søde og velopdragne unge mennesker. Bortset fra det er det faktisk ikke noget, jeg har været ramt specielt meget af.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Generelt er det min oplevelse, at selvom folk kan se farlige ud, med tatoveringer og piercinger over det hele, er det generelt set langt mere rolige og omgængelige mennesker, man møder i det miljø, end man gør på almindelige pop-steder. Folk er generelt meget lidt fordømmende, og så kan jeg helt vildt godt lide at gå i byen, uden at jeg behøver at danse.

Hvorfor er du heavyfan?

I bund og grund er jeg nok mere hard rock-fan. Men generelt er det bare rock og metal, der siger mig mest. Jeg ved godt, der er en masse mennesker, som siger, de kan høre al musik. Sådan er jeg ikke skruet sammen. Jazz, opera osv. siger mig intet. Jeg tror ikke, det skyldes, at jeg tilfældigvis blev sat sammen med nogle venner, der hørte det her, da jeg var teenager. Jeg tror, det blev mine venner, fordi vi kunne lide de samme ting.