Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Julie Simonsen

Updated
IMG-0655

Det startede med et kys. Eller med KISS, i hvert fald. Sidenhen er Konvents kedelkvaser Julie Simonsen kun blevet mere og mere forelsket i den tunge musik. Simonsen er trve, men vil ikke snakke om forsangerens hundehvalp, og som en ægte trommeslager gider hun ikke tælle til fem!

Kunstner
Fotograf
Peter Troest
Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg tror altid, metal har været en del af mit liv helt fra barnsben af. Men jeg tror, det første som lige stikker ud, var min allerførste koncert, som min far hev mig med til som 10-årig. En verden med krigsmaling og glimmerplateausko åbnede sig for mig. Det var selvfølgelig Kiss, som blev min gateway ind til metallens kæmpe legeplads, som jeg bare måtte udforske. Derfra gik det stærkt.

Hvad er dit favoritband gennem tiderne?
Jeg synes altid, det er så svært at skulle vælge ét all-time-favourite band. Men gennem tiderne så må det nok være kæmpe-legenderne Black Sabbath. De har virkelig lavet det ene episke album efter det andet. Dem kan man sgu altid sætte på.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Det må være Mike Scheidt fra YOB. Han er bare et helt igennem genialt menneske med et kæmpe hjerte og en enorm passion, for det han laver. Det er jeg virkelig betaget af. Jeg tror han kunne fortælle mange gode historier over en King-pils fra kiosken.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Full of Hell: 'Trumpeting Ecstasy'
Dead Kennedys: 'Give Me Convenience Or Give Me Death'
YOB: 'Clearing The Path To Ascend'
Black Curse: 'Endless Wound'
Weekend Nachos: 'Apology'
Descendents: 'Milo Goes to College'
and the list goes on and on...

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
Uhh, jeg har haft så mange. Jeg tror, det ligger mellem Weekend Nachos’ afskedskoncert i Ungdomshuset, Dragged into Sunlight på KB18 og Descendents i Malmø. Det var legendarisk!

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Spotify er for mig et fantastisk sted at opdage ny musik. Man kan gå ind på sit yndlingsband og få sparket ti nye bands i ansigtet, som minder om. Fantastisk!

Hvilket band er din guilty pleasure?
Korn og Limp Bizkit har begge en speciel plads i mit hjerte. Det er meget nostalgisk for mig. Jeg skammer mig generelt ikke over noget jeg hører, men der vil altid være nogen, der vil pege fingre, hvis man ikke udelukkende hører DIY-postapokalyptisk-atmosfærisk-dødsblackspeeddoom.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Altså nu tror jeg, at man udadtil godt kan se, at jeg hører noget lidt andet end Wham! Så jeg har da fået mange blikke og rysten på hovedet af gamle damer, som tror jeg bare er en vred anarkist. Men jeg tror de fleste fordomme, jeg er blevet mødt med, er faktisk indenfor metal-miljøet.
Nogle metal-mænd kræver jo nærmest, at man på stående fod kan nævne udgivelsesår, første demo og navnet på frontmandens hundehvalp. Ellers er man ikke rigtig metal-fan. Men det tror jeg, der er mange kvinder med smag for nichemusik, der oplever.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
SÅ mange. Både som musiker og som publikum. Jeg har haft de allerbedste oplevelser med mine koner i Konvent, som jeg aldrig nogensinde ville være foruden. Tror også først det går op for een, hvor meget metal-miljøet fylder i ens liv i disse tider, hvor det er taget fra en. Savner at gå til koncerter, spille koncerter og generelt bare sidde på en bar med venner og skråle med på jukeboksen. Håber virkelig vi snart går en lysere fremtid i møde.

Hvorfor blev du metalfan?
It was just meant to be.