Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Tony Foresta

Populær
Updated
10 hurtige til Tony Foresta

Det er juli måned, og jeg sidder med Municipal Waste-frontmand Tony i en kassevogn på pladsen foran Pumpehuset, hvor vi får lejlighed til at stille ham 10 'hurtige' spørgsmål, som du her kan læse svarene på.

Spillested
Dato
21-07-2012
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen

Tony har du tid til at svare mig på 10 hurtige spørgsmål sådan bum bum bum?
- Bum bum bum?! Det lyder underligt, men jeg vil gerne prøve det, hahaha!

Kan du nævne dine fem alletiders favoritalbum?
- Nej! Jeg kan da ikke vælge fem. Jeg er for nylig blevet spurgt om det samme og mit svar var, at jeg kunne nævne fem albums, som jeg havde lyttet til denne sommer. Jeg hører jo noget andet i dag, end da jeg var barn. Beastie Boys og Gorilla Biscuits og mange andre hørte jeg for eksempel tidligt ...

Jeg ville heller ikke kunne, men du er nu kun den anden, som siger, at det er umuligt!
- Ja der er jo en million ting, jeg kan lide og jeg lytter jo til andet end metal og thrash. Når nogle "thrash kids" siger "hvad mener du med, at du hører andet end thrash?", kan jeg svare, at jeg jo fx kan lide Circle Jerks' 'Group Sex' - den kan du også skrive på min liste, ja, skriv bare den på fem gange, haha!

Hvilken sang ville du ønske, at du selv havde skrevet?
- Af mine egne?

Nej, andres.
- Åh, wauw, det er virkelig et rigtig godt spørgsmål. Der er et band fra Florida - jeg kan ikke huske navnet - men omkvædet lyder sådan her: "Four day weekend - that´s what the fuck I'm talking about". De har ikke udgivet nogle album, og det er bare et lokalt band, jeg har set flere gange. Jeg var altid helt færdig over deres sange, når jeg så dem optræde. Med det her nummer tænkte jeg, 'fuck hvorfor har jeg ikke tænkt på det?!' Fire dages weekend - hvem fanden ville ikke gerne have det? Det er det jeg mener, haha!

Det vil jeg da lige tjekke ud!
- Du vil ikke kunne finde dem eller deres navn - bandet er helt obskurt!

(Det kunne jeg nu godt. Bandet hedder Bandway og sangen kan høres her:
.)


Hvem er din største inspirationskilde?

- Åh wauw. Det er min ven Mike Lopez. Ham er jeg vokset op med, og han fik mig ind i musikverdenen. Der er også Matt Mills, han fik mig ind i punkmiljøet og viste mig livsstilen bag, da jeg gik i high school.

- Mike og jeg legede, at vi havde en radiostation, og Matt var den første 'punk kid', jeg mødte, da jeg flyttede. Han fik mig til at lytte til Misfits, Minor Threat og Godflesh, og vi begyndte at spille musik sammen. Han flyttede så og begyndte i Phobia - kender du det? De er fra Los Angeles. At se ham blive professionel musiker startede en venskabelig konkurrence mellem os, hvor jeg startede Municipal Waste. Vi er gode venner i dag, og jeg er gudfar til hans søn. Held og lykke med at skrive det her lange interview, haha!

Hvad er dit favoritband?
- Jeg var virkelig besat af Beastie Boys tidligt, så havde jeg en Slayer fase og så en fucking grindcorefase med fx Spasm i 5-6 år.

Så ikke ét gennemgående?
- Øh nej ikke rigtig. Jeg kommer sikkert i tanke om det, når du lige er gået! Men Beastie Boys. Føj, jeg har lige bøvset en ulækker bøvs. Den stinker af noget af det mest forfærdelige. Undskyld, jeg tager lige et stykke tyggegummi, haha!

Hvad er din bedste koncertoplevelse?
- Første gang, jeg hørte Gorilla Biscuits, græd jeg. Sidste år arrangerede jeg en festival, hvor 5000 mennesker dukkede op, det var også meget stort!

Hvilket band ville du gerne på tour med?
- Motörhead og Cannibal Corpse ...

Hov, du må kun nævne et!
- Ja det ved jeg, men der er så mange ... også Obituary - så får du dem i stedet for fem favoritalbum!

Har I et ritual før et show?
- Ja, interviews, haha! Nej, ikke noget, vi får os måske et par drinks. Men jeg drikker ikke ret meget, selv om der godt nok er whiskey i den her te, haha! Vi laver nok mere noget sammen efter et show. Før et show keder vi os, og vi vil egentlig bare gerne i gang! Når vi så har spillet, går vi amok!

Det lyder ret smart! Hvad er det bedste ved at spille i Municipal Waste?
- At rejse i hele verden og møde nye mennesker, se vilde ting, som det her! At blive venner med mennesker, som jeg ikke havde forestillet mig for 15 år siden. Det er en ære at være en del af - ikke mindst også bandet, som jeg mener er sindssygt gode musikere.

Hvad er så det værste?
- Vores trommeslagers prutter er afskylige, og så det at flyve. Vi flyver meget, men det handler jo om at give og tage. Det freaker mig lidt at flyve, og jeg bliver lidt bange. Men det er det hele værd, når vi lander - 'Wuuhuuuu lad os sparke røv!'

Hvordan ser fremtiden ud?
- Åh vi er på tour resten af året med masser af festivaler, og vi skal spille på et cruiseskib i Sydamerika. Og hvem ved, hvad 2013 bringer?!

Vi fik også mulighed for at snakke med Tony om at blive beskyldt for at være et fest- og drukband og det at spille her til Pumpehusets punkfestival. Det bringer vi snart.