Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Debutplade fra thrashede Wath Them Die

Populær
Updated
Endnu et thrashy band fra Bay Area i form af Watch Them Die Endnu et band med en debutskive på gaden. Watch Them Die (WTD) er fra Oakland, og benægter ikke sine thrashy rødder fra Bay Area, som Metallica gjorde så populært tilbage i start-80erne. Det her er mordermetal. En uskøn blanding af dødsmetal og thrash, med en snert af punk hist og pist. Forvirret? Det skal du ikke være. Disse amerikanske drenge gør det faktisk ret godt, og leverer noget seriøst politisk ukorrekt metal. De lægger ikke skjul på hvad der ligger til grund for deres obskure tekster, hvor de åbenlyst flirter med tanken om at skyde andre mennesker og se dem dø, deraf navnet. Ganske underholdende, og et salgsgimmick der nok skal slynge nogle skiver over disken i Staterne, blot fordi de er kontroversielle. Spørgsmålet er bare, om musikken holder distancen?

Der bliver bestemt ikke lagt fingre i mellem. Det er hårdt og uden pauser. 45 minutter lige i fjæset. En skive der sagtens kan tåle nogle gennemlytninger, men som jeg ikke rigtig kunne fange det specielle i. Konstellationen mellem de valgte genrer er hørt før, og det kontroversielle image er også prøvet adskillige gange før.

Vold, tortur og pistolskud i ansigtet kan ligesom ikke rigtig chokere mere. Alt det pillede Death fra hinanden da de udsendte ”Scream Bloody Gore”. Siden da har man ikke rigtig kunnet blive chokeret over de skumle ting forsangerne synger om. Musikken på ”Watch Them Die” er slet ikke dårlig, men heller ikke noget at råbe hurra for. En almindelig tung skive med masser af hård musik, men ingen specielle momenter man husker den for når man er færdig. En skam de ikke lige havde det der riff der sommetider gør middelmådige skiver gode. Det må vi have til gode…

Titel
"Watch Them Die"
Distributør
Genre
Karakter
2