Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

ACW '23: Guide til lørdagen

Updated
Eyes

Lørdagen byder på japansk vanvidsjazz, dansk kvalitets-hardcore og engelsk grindcore af den hidsige slags, med blandt andre Boris, Eyes og Pupil Slicer.

Kunstner
Titel
Boris, Wyatt E., Pupil Slicer, Ravenna Hunt-Hendrix m.fl
Spillested
Dato
13-05-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Lørdagen starter heldigvis dejlig sent, og første band, du skal se er derfor først kl. 15.40 på Basement. Det er Tears of Fire, der med medlemmer fra både Iran og Tyskland giver dig deres bud på, hvordan man kan kombinere mellemøstlige toner med funeral doom og black metal. Det bliver med garanti interessant. Det sker i Basement, og du kan derfor sagtens stå og hænge i mørket med dagens første øl.


Og heldigvis har ACW været søde, så dagens næste band er også på Basement. Du kan altså bare blive stående med din (nu dovne) øl og vente på, at Where Mermaids Drown går på. De er rejst hele vejen fra Frankrig for at spille deres lækre, instrumentale postrock for dig. Det sker kl. 17.00 på Basement.Bliver Where Mermaids Drown lige et nummer for stille for dig, så har du muligheden for at se engelske Intechnicolour, der spiller mere klassisk rock. Der er tråde tilbage til Queens of The Stone Age og Kyuss, så hvis du har stoner-hatten på, så vil Ideal Bar være et ret godt sted at befinde sig omkring kl. 17.50.

Resten af dagen bliver noget med trapper og traveture, men nu er du jo også godt i gang. Derfor skal du gå op på Lille Vega så du er klar til norske Astrosaur, hvis medlemmer alle er fra musikkonservatoriet. Deres massive lyd består af elementer så forskellige som post-rock, jazz, black metal og prog, og den er i en klasse for sig selv, og vi kan klart anbefale dig at få den oplevelse med. Det er på Lille Vega kl. 18.40.


Og skulle du være gået glip af Liturgy torsdag eller fredag, så har du (næsten) chancen igen, når frontkvinden i Liturgy, Ravenna Hunt-Hendrix går på scenen som sig selv kl. 19.40 på Ideal Bar. Hunt-Hendrix er ikke sådan at putte i bås, og hvad der helt præcist venter, er ikke til at sige, så du må hellere komme på Ideal Bar for at se, hvad du ikke må gå glip af.

Hvis du mere er til det kendte univers, kan du i stedet vælge at tage på Basement, hvor Sum of R fylder rummet op med klangflader, der både skærer og fortryller dine trommehinder, når de spiller deres industrielle og hypnotiserende musik for dig. Det sker allerede kl. 19.50 og er altså på Basement.Dagens andet hovednavn - hvis man da overhovedet kan tale om hovednavne på ACW - er det japanske kultorkester Boris, og her bør du nok komme i god tid, hvis du skal have en god plads, for det er sikkert og vist, at Boris kommer til at trække et solidt publikum, når de spiller deres jazzy, dronede, noise-doom. Der er lagt i gryden til en voldsom oplevelse og masser af røg på Lille Vega og det sker kl. 20.40.Og selvom man kan blive lidt ør i hovedet efter en omgang Boris-hjerneæltning, så er der stadig masser af musik på programmet og du kan fx. gå på Ideal Bar, hvor engelske Codices spiller. Codices spiller post-rock med fine melodier. Men lad dig ikke narre - der er masser af guf til hjernen, for math og prog elementerne har en fremtrædende plads. Det hele fremføres let og elegant og det sker på Ideal Bar kl 22.05.Allerede 22.20 kan du dog på Basement og se Wyatt E., der blandt andet spillede på Roadburn Festival sidste år. Her får du masker, orientalsk mystik og ceremoni for alle pengene, når de spiller deres dronede doom. Lad dig suge ind i et parallet univers i en lille times tid, før du møder verden igen. Det kan vi klart anbefale.Efter Wyatt E. står du ved en skillevej. Du kan vælge at gå op på Lille Vega og være med til weekendens største hardcore-fest. Vi har her på magasinet været generelt begejstret for Eyes og du kan se vores sidste liveanmeldelse her. Senest så vi Victor Kaas på scenen med John Cxnnor på Roadburn, og vi tør godt garantere, at han og resten af Eyes er i topform til denne koncert. Det sker kl 23.15 - men kom i god tid, hvis du skal have en plads, der giver moshpit-garanti.Hvis du ikke er hardcore-typen, kan du vælge at tage ned på Ideal Bar, hvor engelske Poly-Math spiller… math-metal. Du skal kunne tælle til integraler, hvis du skal have en chance for at vippe foden bare nogenlunde i takt, men man kan også bare vælge at dukke op og lade sig rive med af deres spændende polyrytmer - og i tråd med tidens ånd, er der såmænd også en saxofon med. Det går ned på Ideal bar kl. 00.10.


Lørdagens sidste band må du ikke gå glip af. Pupil Slicer skærer, om ikke dine pupiller, så dine trommehinder op og selvom vi fik en mindre veloplagt koncert på Roadburn Festival i år, så er vi helt klar på en revanche, da vi egentlig synes de plejer at levere varen. Gå ud i natten med blødende ører når Pupil Slicer lukker og slukker for lørdagen på ACW med deres voldsomme grindcore. Det sker kl. 00.30 på Basement.