Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #229

Populær
Updated
Krigsguden #229

Krigsguden var en smut på Forbrændingen i Albertslund til Denial of God, Blodarv og Genfærd.

Dato
12-11-2016

En veninde og jeg trodsede kulden og hoppede spontant på S-toget fra Hovedbanegården for at se black metal-braget i Albertlund. Det er nok ca. 20 år siden, at jeg sidst har været på Forbrændingen. Albertslund-kollegiet ved siden af spillestedet var faktisk det første sted, jeg boede i København. Husker tydeligt vild en Kalashnikov-koncert i en kollegieblok, kort tid efter jeg var flyttet ind på et værelse. En god start i hovedstaden for en 19-årig knægt.

Der var plads til 450 mennesker i den meget kommunale bygning, men vi kunne da godt et Jägermeister-shot, efter vi havde betalt entré. Angående det kommunale holdt en bekendt en lille tale om, hvad vi skulle høre, hvad jeg syntes var ret sødt.

Genfærd, som har øvelokale på Islands Brygge, havde lidt mudret lyd i starten, men det blev straks bedre.  Genfærd leverede en fremragende koncert af morderisk black metal, ligesom de gjorde på Copenhell og Bornhell i 2015. Og selvfølgelig iført corpsepaint og hele pivtøjet.

Bornholmske Blodarv kom lidt dårligt fra start, da et medled sprang en streng efter to numre, og de måtte holde en pause i et kvarter?!? Det virkede noget grønt. Jeg havde set dem sidste år til Bornhell, hvor jeg vendte skiver under navnet DJ Krigsguden, men havde glemt, at der var en dame med i lineuppen. Med en kost!?! Hun backede sangeren op – hendes kæreste, fik jeg at vide – med noget næsten Nightwish-agtig vokal. Endvidere bar trommeslageren både manbun og corpsepaint, hvad der så mindre heldigt ud. Musikken var ikke lige min kop te.

Jeg var meget imponeret over black metal-veteranerne Denial Of God til Metal Magic i Fredericia i sommer. Og denne aften viste de endnu engang, at de lige er nogle klasser over deres danske kollegaer. Specielt den næsten 13 minutter lange episke 'The Horrors of Satan' fungerede som en drøm, det samme gjorde sangerens snedige trick med at brænde bibelsider af i starten af sættet.

Arrangementet på Forbrændingen hed 'Night of the Black Attack'. Jeg håber, at det er noget, som gentager sig, så der igen er grund at besøge min gamle bopæl på Vestegnen. Da jeg kom hjem senere på natten til Amager, mødte jeg Genfærd med udstyr og fandt ud af, at vi nærmest er naboer. Fedt. Bryggen trænger til noget satanisk ondskab i stedet for autotune-hiphop og grimme børnefamilier.