Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #238

Populær
Updated
Krigsguden #238

Krigsguden har været i Pumpehuset, hvor han har set Angelcorpse, Degial, Vorum og Phrenelith.

Kunstner
Titel
+ Degial + Vorum + Phrenelith
Spillested
Dato
26-02-2017
Koncertarrangør

Efter sidste års kaos om, hvorvidt Pumpehuset skulle lukke eller ej, var jeg til min første dødsmetalkoncert indenfor efter alt det drama. Jeg trængte desperat til dette show, da 2017 er startet ret sløvt, hvad angår brutale navne i hovedstaden. Men ikke i aften. Det var "the trve shit" og selvfølgelig et Kill-Town Bookings-arrangement. Hvad der normalt betyder all killer, no filler-action.

De lokale drenge i Phrenelith er efterhånden nået helt i toppen af dødsmetalpyramiden her i København. Det var nok 7. eller 8. gang, jeg så dem, og igen skuffede de ikke. På grund af David Mikkelsen kan man drage nogle paralleller til hans andet band Undergang, men Phrenelith er en del hurtigere med flere ekstreme temposkift. Og den ekstra guitar giver utroligt meget fylde i deres udtryk. Vi fik 'Once Fertile Soil' fra splitten med Spectral Voice samt smagsprøver fra deres kommende debutalbum og andre napalmangreb. Jeg var i så højt løftet stemning efter deres totaldræbende sæt, at jeg råbte på 'Kogt i blod' som ekstranummer. Det er selvfølgelig en Undergang-skæring. Bravo, Jens.

Jeg er ret vild med finske Vorum og deres album 'Poisoned Void' fra 2013. Men denne aften syntes jeg ikke, at de var lige så massive som den plade. De manglede lidt en rytmeguitarist under de lyse guitarsoli for at kunne skabe en brutal "wall of death"-sound. Dog en meget bundsolid koncert, hvor det pæne fremmøde fik headbanget deres vintersløvsind ud af kraniet.

Med svenske Degial har jeg det lidt omvendt. Selvom 2015s 'Savage Mutiny' er en fin skive, er Degial langt mere dræbende live end på vinyl. Hold da kæft en magtdemonstration! Deres eminente død sad lige i skabet. Jeg var svært tilfreds, da jeg gik ovenpå for at ryge en smøg før aftenens hovednavn.

Jeg havde enorme forventninger til amerikanske Angelcorpse, som heldigvis alle blev indfriet til overmål. Trioen har ikke lavet et album i 10 år, men de stoppede dem ikke fra at myrde os alle med grusomme klyngebomber som 'Christhammer', 'Wartorn' og 'Wolflust'. Bandet havde, som alle i aften, fremragende lyd. Godt gået, Pumpehuset! Jeg fik endelig mit første seriøse dødsmetalfix i år og glæder mig allerede til næste injektion på samme adresse i næste måned med Blood Incantation (som var #1 på min liste over udenlandske album i 2016), Cruciamentum og Taphos.