Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Royal perlejagt i Aarhus

Populær
Updated
Royal perlejagt i Aarhus

Voxhall i Aarhus lægger som sædvanlig spillested til Royal Metal Fest. Det fulde program er nu klar, og vi ser nærmere på, hvad det byder på.

Spillested
Koncertarrangør

Hovednavnene er britiske Anaal Nathrakh, østrigske Belphegor, færøske Týr og tyske Destruction. Alle store navne inden for hver deres genre. Det slutter dog ikke her. For i laget lige under hovednavnene har foreningen Metal Royale virkelig fundet små perler frem til deres publikum. Det gælder ikke mindst de to amerikanske bands på plakaten: Broken Hope og Internal Bleeding. Det er ikke hver dag, de to orkestre gæster Smilets By, og en dobbelt op på brutal, amerikansk dødsmetal midt i lørdagens program skal nok sætte gang i såvel mosh-pits som helhjertet headbanging.

Det hele starter fredag d. 10. april og slutter lørdag d. 11. april. Weekenden i uge 15 er altså dedikeret til Royal Metal Fest 2015.

Fra Færøerne er her 'The Lay Of Our Love' fra deres seneste plade 'Valkyrja':Frankrig er også repræsenteret på Royal Metal Fest i form af The Walking Dead Orchestra, der ligesom de tidligere nævnte amerikanere spiller dødsmetal, dog en nyere variant af genren, der inkorporerer core-elementet, der er elsket og hadet af lige mange.  Hovednavnet Destruction, der senest var i Aarhus, da de spillede sammen med bl.a. Sepultura og Exodus i 2011 får selskab af deres landsmænd i Majesty, der er et klassisk heavy metal-orkester, som bestemt ikke er bange for at indrømme, at de får noget af deres inspiration fra mægtige Manowar. Hvis man skal låne et sted fra, er det heller ikke det værste sted at starte.

Selvfølgelig har Metal Royale ikke glemt de danske bands, hvorfor vi også lige bør nævne, at fredagen starter med When Water Runs Deep fra Odense, efterfulgt af de lokale helte Diamond Drive og til sidst The Petulant, der deler forsanger med Crocell. Om lørdagen er der også et par danske bands. Det hele bliver sparket i gang af rockbandet Swindler, der tæller et par medlemmer fra Hatesphere og derefter noget dansk thrash fra Hell's Domain.

Så uanset om man er til dødsmetal, thrash, black metal, klassisk heavy, folkemetal eller god gammeldags rock'n'roll, så har Royal Metal Fest noget til dig. Derudover plejer Aarhus at vise sig fra sin bedste side med nogle kæmpe hotdogs i pølsevognen, der står strategisk smart placeret lige uden for indgangen til Voxhall hele weekenden igennem, og lur mig om ikke også folkene bag har nogle djævelsk gode tilbud på noget humle, der får både pølserne og musikken til at glide lidt nemmere ned.

Mon tyske Destruction spiser kød og pølser?Sidste år var det danske hovednavne i form af Artillery og Pretty Maids, der toppede plakaten til Royal Metal Fest. Her i 2015 er der virkelig gjort noget ud af det internationale islæt uden at gå på kompromis med tanken om samtidig at give en platform til den danske undergrund.

Slutteligt må vi ikke glemme, at Royal Metal Fest 2015 også byder på en whiskysmagning for de, der måtte have den lyst. For de indviede kan vi nævne, at Tonny Nielsen, ambassadør fra Scotch Malt Whisky Society, har tænkt sig at skænke noget whisky, der aldrig har været til salg herhjemme før. Så der er med garanti en stor oplevelse i vente for de, der har hang til ildvand fra det skotske højland, der har ligget på fad i alt fra 11 til hele 28 år!

Ellers er det bare at møde op og nyde musikken. Arrangørerne kan ikke lade være. De siger selv: Fordi vi elsker hegn!