Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 31: Ugens udgivelser og koncerter

Updated
nightwish

Efter endnu en sommer uden festivaler, mesterskaber og charterferier, kan vi så småt begynde at forberede os på at vende tilbage til diverse kontorer, byggepladser og uddannelsesinstitutioner. Jerngrebet om kulturlivet har dog løsnet sig nok til, at det kan betale sig at afholde koncerter, og denne uge byder på en god håndfuld af slagsen.

Kunstner
Titel
+ Graveyard Shifters + Nothing Noble + Circus Of Rock m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Ugens koncerter:
Torsdag d. 5. august spiller Killing, Pectora og Evil i Byhaven, Pumpehuset, så kom og bliv okay med at ferien er ovre og tag forskud på en travl weekend i metallens tegn.

Fredag d. 6. august optræder Demon Head, Slægt og Shaam Larein i Pumpehuset i København og samme dag slår hele to festivaler dørene op for det musikhungrende publikum: Support Our Scene Fest 2021, i Det Bruunske Pakhus, Fredericia. De kan prale af at have Terrorpy, Unseen Faith, Rot Away, Cabal, WARS APART, m.fl. på plakaten, mens ILTER 2021 på Teater Momentum i Odense har scoret blandt andet Eyes, Guddommelig Galskab, Hiraki, Motorsav og Gabestok

Lørdag d. 7. august har Ringsted Festival D-A-D at lokke med, mens københavnerne kan opleve Nothing Noble og Clients på Stengade, Anomy på High Voltage og sidst, men ikke mindst, Terminalist og Mother Of All i Byhaven, Pumpehuset.

Ugens udgivelser:
På udgivelsesfronten er den første uge i august er stadig sommerferieramt, i hvert fald på den hjemlige scene, men det betyder, at hardcore-proggerne i Nothing Noble og blues-rockerne i Trouble Is har monopol på denne uges danske plader.Udenfor landets grænser, er det en yderst blandet landhandel. Tirsdag d. 3. august salter Grisly jorden med bister dødsmetal, og torsdag d. 5. august er der finsk punk'n'roll med Graveyard Shifters.

">

Fredag d. 6. august er et veritabelt overflødighedshorn af genrer. Dødsmetallen bliver repræsenteret af blandt andet Ashen, Crypt Crawler, Decrepisy og Riseup, der hver især spiller deres egen variant over det samme tema.Foretrækker du vind i håret frem for stanken af død, er der skam også plads til de lidt mindre alvorlige aspekter af metallen. I den anden ende af spektret finder vi for eksempel Circus Of Rock, med manden bag Hevisaurus som sprechstallmeister. Vi finder også Cruzh, som bedst kan beskrives som svensk knallertrock a la Miami Vice, så på med hjelmen og refleksvesten, for den her kører over for rødt.Alternativt kan man dvæle i fortiden med henholdsvis Nightwish, der genudgiver 'Once', eller Silverstein, der påkalder sig deres emo/hardcore-hybrid fra starten af 00’erne. Længes du tilbage til dengang pungen var fastgjort til dine baggypants med kæder, og Tarja regerede enevældigt, er der her rig mulighed for at genopleve svunde tider på sikker afstand.Lucifer's Fall lukker og slukker ugen med en omgang dramatisk heavy-doom, til dem der trænger et stykke med langsomt.Ugens udgivelser:
Tirsdag d. 3.august:
Grisly: Salting The Earth

Torsdag d. 5. august:
Graveyard Shifters: Head Turns First, Eyes Follow...

Fredag d. 6. august:
Alirio: All Things Must Pass
Ashen: Godless Oath
Baxaxaxa: Catacomb Cult
Blood Red Saints: Undisputed
Circus Of Rock: Come One, Come All
Cruzh: Tropical Thunder
Crypt Crawler: Future Usurper
Deconstructor: The Doorway
Decrepisy: Emetic Communion
Despise You: West Side Horizons
Empty Streets: Age Of Regret EP
Feuerschwanz: Die Letzte Schlacht
Lingua Ignota: Sinner
Long Shadows Dawn: Isle Of Wrath
Night Ranger: ATBPO
Nightwish: Once (Re-Release)
Nothing Noble: Modern Dismay
Perilaxe Occlusion: Raytraces of Death
Riseup: Destructive Machine's Chilling Time 3:27
Silverstein: When Broken Is Easily Fixed (Vinyl Re-Release)
Trouble Is: Wholehearted
Vriess: Vriess
Wald Krypta: Possessed By Nothingness
Yawning Man: Rock Formations (Re-Release)

Søndag d. 8. august:
Lucifer's Fall: III - From The Deep