Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 32: Ugens koncerter og udgivelser

Updated
-B2A7672-copy-35-1561302965

Pak knojern og kølnervand: Rot Away udgiver årets hidtil bedste danske plade, der er ildslugere til at peppe dorskheden op på Midtfyns-pladsen og ungdomscore i provinsen.

Kunstner
Titel
+ Rot Away + Killing + Septage + Cirkus Metal m.fl.
Fotograf
Peter Troest

Ja med ja på: Rot Away. Killling. Septage. Det eneste, de tre bands har at gøre med hinanden, er, at de er ret gode, de er ret lokale, og de er ret pladeaktuelle i denne uge. Og det er sådan set det, der sker på pladeudgivelsesfronten, men det er også alt rigeligt: Rot Away dropper en plade med den fuldfedeste beatdown, der har potentiale til at nå videre ud. Specielt hvis de gør, som vi siger. Hvis det her bliver det næste store, er det nu, du skal nå at hoppe på vognen, så du kan være den første til at sige, de har solgt ud, når de sælger energidrikke og kettlebells.Killing har haft min bevågenhed, siden jeg så dem for nogle år siden på Raise Your Horns og ikke rigtig kunne finde ud af, at de faktisk spillede god thrash, selvom de er korthårede og godmodige. I forvirrer mig, Killing. ‘Face The Madness’ kommer givetvis ikke til at ændre noget fundamentalt i thrash, men den kan godt slå nogle buler i en genre, der har det med at blive lidt for pæn, hvis den ikke passer på. Septage er ikke lige i fare for at blive for pæne. Eller komme til at sælge energidrikke eller ud eller noget. Men der har været så stor bevågenhed om bandets bundrådne død, at de udkommer på det estimerede Me Saco Un Ojo, og som opvarmning til EP-udgivelsen fredag kan du i denne uge læse et interview med bandets guitarist om, hvordan han er blevet en del af en genre, han egentlig syntes var dybt ubehagelig.Det er selvfølgelig ikke de eneste plader, der kommer i denne uge: Tirsdag kommer der noget atmosfærisk folkemetal fra Evoking Winds, som primært er værd at fremhæve, fordi bandnavnet lyder som én, der har svært ved at slå en prut. Fredag kommer der også en plade med Diskord, som nogen siger er god, men de vil ikke anmelde den, så det tror vi ikke på.

Til gengæld tror vi på en måde på Cirkus Metal, der slår teltet op til en todages-forestilling med bl.a. Killing og en masse andet dansk metal af den slags, der måske nok i sig selv ikke er det store trækplaster efter et år udelukkende med danske bands, men som sammen med cirkusartister og alt muligt crap faktisk godt kan blive helt sjovt på en voldsomt folkelig måde.

Er to dage med cirkus lige i overkanten for én, kan man i stedet vælge at se Cabal og Bersærk spille helt normale koncerter på Posten 25 minutter oppe ad motorvejen. Kombinationen af de to kan virke sær, men måske er det lige præcis det, der skal til for at trække et tilpas stort publikum til Odense: Et band, der med stonerrock og asatro-fnidder appellerer til et modent Copenhell-kernepublikum, og ét, der med tonede guns og tunge drops tiltrækker et yngre segment, der godt gider gøre en indsats for det.

Ugens koncerter:
Fredag d. 13. august:
Cirkus Metal, Dyrskuepladsen, Ringe
Cabal, Bersærk, The Entrepreneurs, Posten, Odense

Lørdag d. 14. august:
Cirkus Metal, Dyrskuepladsen, Ringe

Ugens udgivelser:
Tirsdag d. 10. august:
Evoking Winds
: ‘Towards Homestead’ (atmospheric folk metal)

Fredag d. 13. august:
Rot Away: ‘Nothing Is Good’ (hardcore)
Killing: ‘Face The Madness’ (thrash)
Septage: ‘Septisk Eradikasyon’ (død)
Diskord: ‘Degenerations’ (død)
Infex: ‘Burning In Exile’ (thrash)
Fleshbore: ‘Embers Gathering’ (techdød)
The Liberators: ‘Waitin'’ (blues rock)
Viserion: ‘Natural Selection’ (black)
Chamber Of Unlight: ‘Realm Of The Night’ (black)
All Life Dies: ‘Ghost Dust’ (meloblackdød)
Bohemyst: ‘Čerň A Smrt’ (black)
Rebel Priest: ‘Lost In Tokyo’ (heavy metal)
Unreqvited: ‘Beautiful Ghosts’ (blackgaze)
Without God: ‘Siberian Tunes: The Green Light’ (stoner/doom)