Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Archon

Populær
Updated
Archon

I dag udsender Archon det første udspil fra deres kommende EP. Vi fik et par ord fra bandet og deres label vedrørende singlen og denne udgivelse. 

Århusianske Archon udgav i 2021 deres debut EP ’Altiora’, som tog afsæt i den melodiske metalcore. Nu er bandet tilbage med første single fra deres kommende EP. I forlængelse af udgivelsen skriver bandet:

- Metalcoren ligger dybt i vores hjerter, og vil nok aldrig helt forsvinde. Alligevel har vi skrevet en række nye numre, som bevæger sig mere over i deathcore-genren. Tungere riffs, breakdowns og sentimentale eller nærmere dystre tekster med afsæt i sindets udfordringer har skabt rammerne for seks nye numre. Heraf er ’Phantoms’ den første single til den EP, som vi, sammen med vores nye label Last Mile Records, planlægger at udgive senere på året.

Det er ikke kun musikalsk, at der er sket ændringer siden 2021. Der er også kommet ny mand i front, hvor Mikkel Rützou (tidligere: Between Oceans) nu har taget over. Bandet fortsætter om den kommende EP:

- I forbindelse med udgivelserne har vi hyret medie-duoen MOSHMALLOWS til at skyde og redigere et par musikvideoer, heriblandt til første single ’Phantoms’. Dette er faktisk de første musikvideoer, som MOSHMALLOWS nogensinde har lavet, da de tidligere primært har arbejdet med liveoptagelser fra koncerter og festivaler.

Jimmy Nielsen fra Last Mile Records har ditto givet et ord med på vejen om udgivelsen:

- Archon er det helt perfekte band for mig og Last Mile som selskab. Drengene er pissesøde, de er sjove, hyggelige og så har de JA-HATTEN på og er med på det meste. Derudover, så er de dygtige musikalsk, teknisk og på en scene. Det er en kæmpe fordel for både mig og bandet, at de har været en del af metalscenen i en årrække, så deres forventninger er afstemt og realistiske. Jeg glæder mig meget til at vise de ting vi har i gryden med Archon og så er CORE jo grundstenene i Last Mile”.

Den kommende EP ”REQUIEM” (ultimo 2024) er skrevet af Archon. Mix & master: Chris Kreutzfeldt (Cabal, Cold night for Aligators, Henret, Rot Away m.f.), og den udgives som sagt via Last Mile Records.