Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell er en milepæl

Populær
Updated
Copenhell er en milepæl

Aphyxion skal i år spille på Copenhell og fortæller her, hvordan udfordringerne er for et ungt band, hvor værnepligt og pladekontrakter er en del af hverdagen.

Kunstner
Titel
Michael Vahl
Fotograf
Jacob Dinesen

Aphyxion fra Ribe har efterhånden nogle år på bagen. Første gang, Devilution stiftede bekendtskab med dem, var tilbage i februar 2010 i Aalborg, hvor de deltog i Wacken Open Air Metal Battle for første gang. Her blev de slået på stregen af mere erfarne kræfter, for dengang var de meget, meget unge (de vandt dog året efter). Det er de stadig her fire år senere, for det er først nu, at de nærmer sig den alder, hvor værnepligten begynder at melde sig. Bassist Jais Jessen er p.t. inde ved Den Kongelige Livgarde, og det har givet nogle spændende måneder med logistiske udfordringer for bandet, men de har klaret den i stiv arm!

Udover dette er de nu ved at være klar med deres debutplade, der udkommer i år på Mighty Music. Og så får de her i 2014 også deres debut på Copenhell. De unge herrer har allerede knap 100 koncerter på rygraden, har udgivet en ep tilbage i 2010 med titlen 'Obliteration Of The Weak' og er derfor erfarne trods deres unge alder. Vi fik en snak med forsanger Michael Vahl, før de skal ud at levere dødsmetal på Refshaleøen.

Hvad har I fået tiden til at gå med på det seneste?

"Der har været alt, alt, alt for meget at se til. Jeg kom hjem fra min rejse til Thailand i marts, og pludselig havde alt taget fart - pladen var nærmest færdig, og der lå en kontrakt fra Mighty Music på skrivebordet, som var klar til at blive underskrevet. Royal Beer havde taget kontakt til os og spurgt, om vi ikke havde lyst til at deltage i deres Band Battle om en plads på Copenhell. Derudover havde vi en forårsturné klar med Inbreeding Rednecks og Billy Boy in Poison - og for et par uger siden skød vi vores første musikvideo nogensinde. Så der har været ægte meget fart på - og det har været skide sjovt!"

Hvor langt er I med pladen?

"Pladen er fuldstændig færdig. Det er med vilje, at vi ikke udgiver den lige op til sommerferien - vi vil gerne have så meget ud af den som overhovedet muligt og har i den forbindelse valgt at vente til efteråret med at smide den på gaden."

Hvem har I fået til at hjælpe med at lave pladen?

"Vi har jo alle boet i metalmekkaet Ribe, siden vi blev født. Valget faldt derfor også meget naturligt på Jacob Hansen, da vi begyndte at tænke over, hvem der skulle producere pladen. Hver gang han har haft fingrene i noget af det, vi har lavet, har han leveret et sublimt stykke arbejde. Hans tilgang til musikken er uden sammenligning noget af det sejeste, jeg overhovedet kan komme på. Vores ene guitarist, Jonas, er også blevet ansat som assistent i Hansen Studios, og vi har derfor haft rig mulighed for at sætte vores præg på pladen."

Hvem fik ideen til at lave en musikvideo, og hvordan gør I det?

"Vi har længe gået og leget med idéen om en musikvideo. Personligt synes jeg, at der er for lidt fokus på musikkens budskab i vores ellers fantastisk fede lille metalmiljø. Når musikken bliver visualiseret, bliver den også meget nemmere at fortolke - så derfor er jeg vildt lykkelig over, at vi endelig kan smide den første musikvideo på banen. Den bliver lavet af de to fotojournalister Ole Joern og Robert Atterman fra Red Star i Esbjerg. Den bliver udgivet på torsdag på Copenhell, hvor HiFi-klubben i samarbejde med jer dejlige drenge fra Devilution laver en eksklusiv visning."

Hvad handler musikvideoen så om?

"Sangen hedder 'The New Breed' og handler i bund og grund om at tro på sig selv. At være tilfreds med den måde man har formet sit liv og hverdag på, frem for at stå op til et lortejob og gå i seng med en sur kone om aftenen. Den handler om at kigge ud over de standardiserede idéer, vi har om, hvordan man bør leve, og i stedet gøre hvad man selv føler for."

Hvordan klarer I den, når Jais Jessen er i Den Kongelige Livgarde?

"Det har sgu heller ikke været helt nemt. Det har været tæt på at gå galt en hel del gange her i foråret, men vi har reddet den på målstregen. Det er jo ikke lige sådan at få fri fra Livgarden, så det er sket et par gange i foråret, at Jais er kommet til spillestedet i fuld udrustning og med krigsmaling i ægget, lige før vi skulle på scenen. Men ærlig talt, fuck det - vi prøver at vende det til noget positivt. For eksempel har vi på det sidste haft plads til en fotograf i bilen på vej til shows, og det har været fedt."

Hvorfor skal publikum på Copenhell se jeres koncert?

"Vi garanterer, at de folk, der kommer til vores show, får blæst deres tømmermænd ud og bliver varmet godt op til dagens strabadser. Vi spiller masser af sange fra det nye album og har i den forbindelse arrangeret et sceneshow med letpåklædte damer og masser af nyrespark. Pandæmonium Stage torsdag d. 12. juni klokken 13! Du kan også komme til vores lyttesession i Hifi-Klubbens telt Bashelvedet kl. 14.30, hvor vi viser videoen."

Hvad håber I at få ud af koncerten på Copenhell?

"Sidste gang vi spillede på en festival af den her kaliber, blev vi headhuntet og booket til vores første europaturné. Mulighederne er uendelige, når man først får en chance som den her! Jeg tror, at alle i bandet ser torsdagens koncert som en milepæl for os på en eller anden måde. Vi glæder os vanvittigt meget til at vise Danmark, hvor meget vi har udviklet os - og at vi altså er kommet for at blive."

Hvad er jeres planer for resten af 2014 og måske også for 2015?

"Vi skal jo lige have overstået Copenhell, hvor der vil være eksklusiv lyttesession på vores nye album samt premiere på vores kommende musikvideo. Til efteråret udgiver vi så pladen og skal i den forbindelse på turné i Danmark, Tyskland, Luxembourg og forhåbentlig også nogle flere steder rundt i Europa. 2015 er under planlægning - men der kommer til at være rigtig meget fart på."

Som man kan høre, så har Aphyxion masser af jern i ilden og er klar til at invadere både Danmark og Europa. Her fra redaktionen skal der lyde en varm anbefaling til vore læsere om at opleve dem live. Kan man lide dødsmetal, som Illdisposed og Suffocation laver den, så er Aphyxion er godt bud på en noget nyere version af disse.