Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mere brutalt og stodderagtigt

Populær
Updated
Mere brutalt og stodderagtigt

PitchBlack fik for nylig meget pæne ord med på vejen fra dette site, så derfor blev et interview naturligvis kørt i stilling.

Kunstner
Distributør
Genre

Du har nok hørt om, at danske Pitchblack i Tyskland har fået censureret sit cover til plade nr. 2 'The Devilty'. Men der er jo meget mere end censur at tale om, så guitarist Thomas "Pede" Pedersen satte os godt ind i meget andet end coveret.

"Den svære toer" bliver det tit kaldt. Har det været en svær proces for Pitchblack at få album nummer to ud?

Nej, jeg synes ikke, det har været en svær proces. Vi har sådan set bare hygget os i øvelokalet og jammet os frem til nogle fede numre. Vi har ikke følt noget pres med at leve op til 'Designed to Dislike'. Vi har alle vidst, at vi ku' lave en væsentlig bedre to'er i form af 'The Devilty'.

Med hensyn til at få den udgivet, har det da været lidt af en udfordring. Pladeselskaberne er jo hårdt presset for tiden og er ikke så villige til at satse mere. Vi fik et par udenlandske tilbud, men valgte danske Mighty Music. Det gjorde vi, fordi vi kendte Michael og Thomas fra Mighty i forvejen, og de er jo er nogle flinke gutter og har sgu tjek på tingene. Desuden var 'Designed to Dislike' udgivet på det tyske selskab Limited Access Records. Det var fint nok, men kommunikationen er altså lidt lettere med en dansker i forhold til en "pølsetysker".

I spiller alle i andre bands – ligger der en årsag her, til hvorfor der er gået næsten fire år siden debuten?

Ja, vi spiller alle i andre bands på nær Danihjel (sanger), men det har intet med den måske lidt lange ventetid på 'The Devilty' at gøre. Alles primære fokus er på PitchBlack.  Efter vi vandt prisen for bedste debut ved DMeA og vores tour med Dismember blev aflyst i sidste øjeblik, valgte guitaristen Thomas Trold at forlade bandet. Det gjorde, at vi valgte at ændre stilen lidt og så prøve nogle guitarister af. Den slags tager jo lidt tid.

Vi fik Krist på guitar med og han var med ca. halvandet år. Da vi gik i gang med indspilningerne til 'The Devilty' indså vi, at vi måtte sige farvel til Krist igen. Nu har vi jo så fået min gamle ven Jose (også i Nembience) med på spade. Det er fandeme fedt, og kemien er i top.

I vandt godt nok en pris til Danish Metal Awards i 2007, men I har ikke i de følgende år været så meget fremme i metal-medierne, kommer det til at ændre sig nu med 'The Devilty'?

Det håber vi da. Der er allerede kommet en del rigtige gode anmeldelser på skiven. Vi har været i Sort Søndag, hvor vi blev interviewet, og der blev også spillet et par numre fra pladen. Vi har også lavet en del interviews allerede til blandt andre Metalized og flere er på vej. Pladen kommer først ud i Europa engang i april, så vi venter spændt på de udenlandske anmeldelser og interviews.

Pt. er vi i gang med en video til nummeret 'You're Fucking Below Me' - det bli'r pænt nasty! Og så skal vi selvfølgelig ud at fyre en ordentlig omgang "heavy møtrik" af på diverse spillesteder.


UD MED MELODIEN - IND MED STODDEREN


Set med jeres øjne, hvori består så den største forskel fra materialet på debuten, og så 'The Devilty'?

'The Devilty' er jo helt klart hårdere og mere brutal end 'Designed to Dislike'. Vi har bevæget os en del væk fra det melodiøse udtryk med skønsangsomkvæd som 'Designed…' havde mod et meget mere thrashet og stodderagtigt udtryk på ’The Devilty’. Det skyldes til dels, at vi jo er 2 nye guitarister i forhold til på debuten, men alle i bandet kommer med riffs og idéer. Vi har alle været enige om, at give den "en ordentlig én på go'dagen" denne gang, til trods for vi er blevet ældre og tykkere.

Coveret til 'The Devilty' er meget blodigt, og der har allerede været anmeldelser, hvor anmelderen gættede på, at stilen ville have været lidt anderledes, til trods for jeres ret brutale og energiske udtryk. Hvad ønsker I selv at fortælle potentielle købere med coveret?

Ja, det er sgu blevet lidt blodigt, haha. Coveret er symbolsk og skal forestille, at det er bandet der har tortureret denne person til døde. Personen er så et symbol på denne kolde og kyniske verden, vi lever i, med fordomme, krig og uretfærdigheder. Hver gang man ser nyheder, hvad enten det er i tv, aviser eller på nettet, er det jo fyldt med ubehageligheder, rædsler og andet skidt og møg. Vi vil med coveret vise, at verden er blodig, kold og kynisk, men at der er håb for os alle, hvis vi står sammen og får udryddet fordommene og får fred i verdenen.

Har I selv været med til photoshot, og hvor blev det lavet?

Ja, vi var selv med til det. Vi havde fået en professionel kriminalfotograf fra Ekstra Bladet til at tage billederne, der blev taget ude ved vores øvelokale. Det var skide koldt, så heldigvis tøede liget ikke op, haha. Det var et værre svineri at rydde alt det blod op.


Det blodige cover til 'The Devilty' - for brutalt til Tyskland

Jeg ved I er ved at sætte shows op – hvor vidt omkring i landet regner I med at komme?

Ja, vi er i fuld gang og regner da med at komme hele Danmark rundt og forhåbentlig også nogle gigs i EU. Der bliver i hvert fald arbejdet på det.

Tror I, der vil gå yderligere fire år, før vi får et nyt PitchBlack-album?

Nej, det vil der helt sikkert ikke. Nu har vi endelig en stabil lineup, der svinger fedt sammen på alle plan. Vi har allerede bakset fem færdige numre sammen, to på tegnebrættet og en hel Netto-pose fyldt med riffs. Nu skal vi bare ud at spille med 'The Devilty', men mon ikke vi begynder indspilningerne til en ny plade en gang sidst på efteråret.

Jeg tillader mig lige at fjolle lidt: 'You're Fucking Below Me'. Er det en tekst om en traumatisk oplevelse på en lejrtur i skoletiden, hvor der var nogle, der var "godt i gang" i underkøjen af køjesengen?

- Haha, nej det er det ikke, men kunne sagtens være det. Nu er det jo Danihjel, der skriver teksterne, men den handler om, at nazister er nogle fucking tabere og ja: FUCKING BELOW US.

Læs vor anmelders ord om 'The Devilty' HER!