Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sange om en dødskult og dommedag

Populær
Updated
Sange om en dødskult og dommedag

Den 7. marts udkommer danske Cabal med deres debut-ep 'Purge'. I den anledning tog vi en snak med kvintetten. Læs her, hvordan bandet har fundet sammen, og hvordan debutalbummet er blevet til. Samtidig giver vi dig mulighed for at give hele pladen et lyt.

Hvem er med i bandet?

Vi er fem mand i bandet,  Nikolaj Kaae Kirk (trommer), Arsalan Sakhi (guitar), Malthe Strøyer Sørensen (bas), Chris Kreutzfeldt (guitar) og Andreas Bjulver Paarup (vokal).

Hvad er historien bag bandet?

Cabal startede, efter at vores guitarist og producer Chris havde udgivet en ep med sit soloprojekt, Inspector Gong. Chris havde tidligere indspillet en ep med Nikolajs gamle band, og vi begyndte at planlægge, hvordan vi kunne komme ud at spille Chris' solo-ep på nogle spillesteder. Vi endte med at idéen det og lave et helt nyt projekt, dengang unavngivet og bestående af kun de to mand. Malthe, som kendte Nikolaj, kom hurtigt med i projektet under opstarten, og der blev skrevet på livet løs, mens der blev prøvet folk af på de resterende poster, men uden held. Efter cirka et år og med hele ep'ens instrumentale del i skabet og klar til indspilning kom vores fælles ven Andreas med i bandet, og pladen begyndte hurtigt at tage fart. Under indspilningen af ep'en blev Sakhi en del af bandet. Alle kender hinanden fra undergrundsmetalscenen på den ene eller den anden led.

Hvor stammer navnet Cabal fra?

Udtrykket ”Cabal” er en term, der bruges til at beskrive en kult eller en sekt med ondsindede hensigter. Det er især blevet brugt til at beskrive ”The Illuminati” i nyere tid, der refereres til som ”The Cabal”. Vi valgte at bruge udtrykket lidt mere løst og har simpelthen bare lavet vores egen make believe-kult som koncept til vores plade og udtryk.

Hvordan vil I beskrive den lyd, der kendetegner bandet?

Vores lyd kan vel beskrives som noget så simpelt som tung og dyster. Vores inspirationskilder stikker i mange retninger, da vi alle har vidt forskellig musikalsk baggrund. Vi er inspirerede af alt fra den moderne djentede tilgang til metal over det nordiske tag på black metallen og videre til grene af blues, pop, rock og hardcore.

Den 7. marts har i release på ‘Purge’. Hvordan er den blevet til?

Alt instrumentalt er skrevet af Chris, som til daglig arbejder som lydtekniker og producer, så vi har fra starten haft øvefiler i topkvalitet at spille til, lytte til og arbejde på. Alle numre på ep'en har været indspillet som demoer flere gange og er blevet gennemarbejdet af hele bandet på kryds og tværs. Alle har været med til at sætte sit præg på alle aspekter af musikken. 


Da vi blev tilfredse med numrene, begyndte vi at tracke trommer hos Juicy Halftone i Søborg, hvor Chris stod for produktion og indspilning. Derefter tog vi hjem til Chris' studie i Birkerød, hvor vi over et par måneder indspillede henholdsvis guitar, bas og vokal. Alle numre er mixet og mastereret af Chris.
 En stor drivkraft bag ep'en har været, at alle medlemmer har været meget engagerede i at lytte fokuseret til hver eneste demo. Det har simpelthen kørt i ørerne dagligt hos alle medlemmer med henblik på forbedring og finpudsning. Resultatet havde ikke været det samme uden alle mands benhårde engagement.

Hvilke tanker ligger bag indholdet og titlen på albummet?

Da Andreas kom med i bandet var der allerede skrevet og indspillet en håndfuld sange. Så hans umiddelbare tanker bag teksterne og det visuelle udtryk var, at det var nødt til at være virkelig ondt og dystert for at kunne hamle op med den overvældende tunge og dystre instrumentale del. Derfor endte det ud i sange om en dødskult, hvis dagsorden er at frembringe dommedag. Det var det ondeste, han kunne komme på, uden at det gik hen og blev fjollet.

Hvilke numre kan I hver for sig bedst lide og hvorfor?

Andreas' yndlingsnummer må være ‘Eternal Night’, da det indeholder en stor mængde inspiration fra nordisk black metal, som er en genre han har hørt igennem de sidste ti år, og som derfor har en helt særlig plads i hans hjerte.

Nikolajs yndlingsnummer er ‘Purge’, fordi det er så modbydeligt tungt.

Chris' yndling er også ‘Eternal Night’, fordi det er det nummer, hvor der er mest fokus på atmosfæren.

Hvordan er coveret blevet til?

Idéen til coveret eksisterede næsten fra den dag, hvor Andreas kom med i bandet. Han foreslog idéen om, at lyrikken og det visuelle udtryk skulle tage udgangspunkt i en dødskult med et nordisk twist. Det var der bred enighed om, så vi kontaktede vores ven Niclas Mortensen (trommslager i Billy Boy in Poison) for at få det visualiseret. Vi synes, at han i høj grad ramte hovedet på sømmet med coveret.

Hvad er jeres mål og drømme med Cabal?

Målet er nok mere eller mindre det samme som det, alle bands har: Vi vil gerne ud at spille en masse koncerter i hele verden.

Hvad har indtil videre været den/de fedeste oplevelser som band?

Den fedeste oplevelse for var helt klart at spille debutshow på et helt pakket Rust. Der var en overvældende god respons og et helt fantastisk fremmøde, taget i betragtning af at vi på daværende tidspunkt kun havde udgivet et nummer og aldrig havde spillet før. Det varmede godt om hjertet.

">