Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Galge

Populær
Updated
Galge

Jydedød? Njaah, og en del mere. Aarhus-kvartetten Galge er unge, irriterende friske og larmer en del. Og så er de måske Morgendagens Stjerner.

Kunstner
Forfatter

Hvem er bandet?
Galge består af Søren på vokal, Sofus på guitar, Smoskar på bas og Mathias på trommer. Vi er sammenlagt 88 år gamle, og vi bor alle i Aarhus.

Hvordan startede bandet?
Det hele startede med, at Sofus og Mathias spillede i et punkband for nogle år tilbage. Der skete ikke så meget i det band, og det hele var blevet en smule statisk. Søren, hvis tidligere band Detestation lige var gået i opløsning, spurgte, om vi manglede en guitarist – det var ikke lige tilfældet, men han fik en invitation til at komme og hygge med os. Da Søren ankom, fik han sig et chok, da det sløje punk, han havde forventet, var blevet skiftet ud med svær, hurtig død. 

Men snedig var Søren, da han i stedet tog mikrofonen og lagde nogle bomb ass growls over musikken. Fra det tidspunkt af, selvom det ikke nødvendigvis var planen, vidste Sofus og Mathias, at Søren skulle være forsanger i bandet. Et hurtigt telefonopkald og nogle forbipasserende dage senere, og så var Søren officielt med i banden.

Men så stod vi der. Som en trio. Uden nogen som helst bund i vores musik. Vi manglede en basmand. Søren fortalte om et mytologisk væsen fra Silkeborg, der kunne spille så godt, at englene ville bryde ud i tårer. Dette væsen hed Smoskar. Han var heldigvis klar og frisk til at fuldende vores kære rytmiske orkester, som fik navnet Galge.

Hvor var jeres første øver?
Vi har siden vores opstandelse øvet på Tomsagervej 25 – nemlig Monorama.

Monorama er et skidehyggeligt sted, hvor der altid er kaffe og billige bajere i maskinen. Vi nyder at have base på Tomsagervej.

Hvor var jeres første koncert?
Vi spillede vores første koncert i Silkeborg på en danseklub ved navn CC. Denne koncert, på trods af deres ellers mange metalkoncerter, slog rekorden for for højeste lydtryk på stedet. Dog har der været betydelig mange andre bedre, og lavere, koncerter på spillestedet.

Hvem har fået øje på jer?
Det har I – I er fandme så søde!

Hvad har været jeres største koncert?
Det er svært at sige. Vi er lidt i tvivl om kriterierne. Men for os var det nok Death to Aarhus Vol. IV. Vi spillede sammen med Death to Seattle, Katla, Fixed Fight og Pudsige Herrer. Allesammen nogle fede bands og ovenikøbet nogle søde mennesker.

Vi mødte stor opbakning og fedt engagement fra publikum. Det gjorde os rigtig glade. Søren stagedivede, og Smoskar fik ondt i nakken.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Vores oplevelse er, at det sværeste nok er mangel på kontakter og kendskaber. Generelt kan det være svært at mose sig ind i "klubben" – som ny skal man jo altid vise sit værd. Men det går stærkt fremad nu, og vi er glade.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade/ep?
Vi indspillede 'Herlig' i Mørkværk Studio, som ligger midt ude på en mark tæt på Hadsten. Gutterne Christian og Anders, der kører Mørkværk Studio, er skideprofessionelle, søde og tålmodige. Vi er jo lidt nogle joviale, unge og dumme drenge, så vi kan godt komme til at fjolle lidt en gang imellem.

Vi havde en smule tekniske uheld på vejen. Vi havde ikke nok strenge, og Søren besvimede af at skrige i for lang tid midt i et take. Men det var også lærerigt og en fed proces – vi klarede det jo. Vi havde ikke indspillet på sådan et niveau før, og det var rigtig spændende og givende at få lov til. Og vi glæder os pissemeget til at gøre det igen.

Hvad er jeres inspirationer?
Vi har alle sammen forskellige indgangsvinkler til metal, hvilket gør, at vi internt har forskellige inspirationskilder. Derfor tager vi også fra lidt af hvert i vores sangskrivningsproces. Det er svært at sige, hvor vi hovedsageligt får vores inspiration fra, for det er ikke rigtigt noget, vi tænker over, men hvis vi skulle nævne nogle bands, så ville bands som Nails, Cattle Decapitation, Behemoth og gammel norsk black metal nok være et godt bud.

Hvad er jeres drømme?
At få en masse oplevelser. Fortsat at nyde at spille musik en masse steder for en masse søde mennesker. At gro, hvad der engang var et bette hyggeprojekt, til noget stort, som vi kan få mest mulig glæde af. Ydermere vil vi gerne indgå i et professionelt samarbejde med Tupperware.

Hvordan vil I nå dem?
Holde gang i maskinen og blive ved at udfordre os selv kreativt. Holde liveshowet energisk og engagerende og få udgivet mere svedig musik. Hvad angår Tupperware-aspirationerne, så vil vi gerne have nogle fifs – de har ikke svaret på nogle af vores mails.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Vi vil ikke ende med sure miner og kedelig musik. Vi kan lide det dynamiske, og vi vil have det sjovt undervejs.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Vi har fået opbygget nogle relationer i miljøet, som har haft rigtig stor betydning for os. Bl.a. har bands som Xenoblight, Wayward Dawn, Defecate og Katla været nogle skattebasser og støttet os undervejs.

Shout out til Belinda, som er altid er frisk på at køre efter strenge, selv når man er lokaliseret på en mark midt ude i ingenting. Tusind tak til alle, der støtter Galge. I er fandme så søde. Og tusind tak til Devilution. Jeres deling af vores musikvideo og jeres søde ord om os fungerede lidt som katalysator for vores fremryk i metalmiljøet.