Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Xenoblight

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Xenoblight

Deres første koncert var på Metal Magic Festival sidste år, og nu håber det silkeborgensiske ekstremmetalband at kunne spille på en meget større festival og scene til den internationale finale på Wacken Metal Battle i Tyskland.

Kunstner
Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

Hvem er bandet?
Xenoblight er et ekstremmetal-band fra Silkeborg bestående af Marika Hyldmar på vokal, Rasmus Clemmensen på guitar og Mikkel Jepsen på spade, mens Steffen Hagelskjær ligger bunden med bas op ad Thomas Madsen på trommer.

Hvordan startede bandet?
Xenoblight blev startet i april 2017 mellem fire af bandets medlemmer, som havde spillet sammen før. Lineuppet blev fuldendt med Mikkel, og der blev i de efterfølgende måneder slavet, svedt og blødt i øvelokalet for at skrive, hvad der endte med at blive debutalbummet 'Procreation', som udkom i starten af 2018.

Hvor var jeres første øver?
Lydpotten i Silkeborg, hvor vi har haft base lige siden; pisse fede øvelokaler med studie til rådighed, god struktur på øvetider og generelt bare god håndtering af bestyrelsen.

Hvor var jeres første koncert?
Vores første show blev spillet på Metal Magic Festival 2018, hvilket var en ekstremt fed måde at præsentere bandet for Danmarks metalpublikum. Da vi var første band på førstedagen på den helt nye festivalplads, var folk sultne som ind i helvede efter larm, hvilket betød, at folk var parat til fest, så snart vi sprang på scenen og slog første riff an!

Hvem har fået øje på jer?
Det er svært at sige, hvem der specifikt har øje på os, men det kan da nævnes, at Allan Iversen fra Heavy Agger bookede os kort tid efter at have set os til Metal Magic Festival, hvilket var en ekstremt dejlig udvikling fra et debutshow.

Hvad har været jeres største koncert?
Sjovt nok også Metal Magic Festival! Vi har spillet andre koncerter derudover, men da det er en virkelig velbesøgt festival, og vi spillede for fuldt hus på teltscenen, må det have været det største indtil videre.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det sværeste som nyt band er helt klart, at få folk til rent faktisk at tjekke vores musik ud. Der er mange store bands, som hele tiden kommer med udgivelser, så det er svært for fans at få tid til at have overblik over alle de nye udgivelser, der sværmer for dem – specielt upcoming. Men vi har fået virkelig god respons på vores debutalbum, bandets korte eksistens taget i betragtning, så det er vi taknemmelige for.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Det var en fantastisk, men klam oplevelse. Vi havde æren at indspille i SolnaSound Recording i Stockholm. For de, der ikke kender dette studie, er det ejet af Simon Johansson (Wolf/Abstract Algebra), som stod for indspilning side om side med co-producer Mike Wead (King Diamond/Bibleblack). De har virkelig styr på at skabe den lyd, man ønsker, gennem så mange års erfaring både bag og foran mixerpulten, hvilket betød, at vores samarbejde gik som smurt med intet andet end tekniske fejl, der stoppede vores indspilning. Den klamme del skyldes den kælder, studiet lå i på det tidspunkt, hvor vi ikke engang havde adgang til et bad – så bandet lærte at svømme i sommeren 2017.

Hvad er jeres inspirationer?
Vi er alle fans af en ekstremt bred vifte af musik, hvilket gør, at vores eget også peger i mange forskellige retninger. Det værste, vi kender, er en plade, hvor første nummer sætter lyden, tempoet og atmosfæren for resten af pladen, hvor alle andre numre bare er kopier af det, så det arbejder vi selvfølgelig også selv imod som kunstnere.

En rød tråd er essentiel at huske, men monotoni er en større synd at begå.

Hvad er jeres drømme?
At kunne lægge vores normale hverdag bag os og stå på egne ben, gerne rundt i verden. At kunne turnere og leve af musikken, samtidig med at kunne holde gløden intakt for den musik, vi spiller, er drømmen.

Hvordan vil I nå dem?
Ved at presse os selv, vores musik og vores passion så meget som muligt og ellers bare nyde eventyret på vejen. Det er anno 2018 en meget hård verden at leve af metalmusik i, hvilket gør, at man ikke kan andet end at sigte efter skyerne og se, hvor langt man kan nå. Så kan man jo altid lege ingeniør, tømrer eller pizzamand for at betale regningerne indtil da.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Labeled som et female fronted band, please stop.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Vores nære og kære ved nu, hvor vigtig musikken er for os (man bliver ikke just en kompetent musiker af en eftermiddag med et instrument), så de støtter os naturligvis både på sidelinjen i dagligdagen og til liveshows.