Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival ’15: Lørdag

Populær
Updated
Roskilde Festival ’15: Lørdag

Vores udsendtes personlige fortælling om en indædt kamp for at betvinge solens stråler og festivalens hygge med iskolde væsker.

Dato
04-07-2015
Trackliste
Fadøl
Screwdriver
Dark N' Stormy
G&T
White Russian
m.fl.

Vågnede i Agora C
Jeg var egentlig blot turist ved et tilfælde på dette års Roskilde Festival, så min festival bestod grundet andre forpligtelser kun af søndagen i opvarmningsdagene samt fredag og lørdag. Overnatningsmuligheder natten til lørdag havde jeg derfor ikke skænket mange tanker. Det resulterede i, at jeg lørdag morgen omkring kl. 8 vågnede noget overrasket i midten af Agora C omringet af adskillige andre sovende festivalgæster, og det krævede lidt af en balancegang at komme ud derfra uden at træde på nogen. Så gav min “drøm” om fjernt fniseri grundet min natlige flatulens pludselig uendelig meget mere mening.

Norsk rock og fadøl til morgenmad
Jeg vraltede afsted mod Mediebyen, hvor jeg vidste en sækkestol ventede mig og min cigarethovedpine. Her gjorde jeg mig igen pinligt bemærket med snorkende grynt. Men ligegyldigt, for hovedpinen forsvandt med en blanding af søvn og festivalens herligt kolde vand. Jeg fik nettet mig, før jeg kort før middag drog mod Spidergawd på Avalon for at mødes med mit lørdagsfølge, men ligeledes for at starte musikdagen med manér. Nordmændene lagde egentlig godt fra land, men halvvejs blev det sgu lidt ensformigt, så tre mand høj vi drog mod Roskilde Food Court, hvor vi vidste både mad og drikke var af ypperste kvalitet. 

All Drinks Must Die
Solen stod som bekendt højt på himlen, og hvad var mere passende end iskolde fadøl og kulørte drinks. Et par fadøl var allerede konsumeret under Spidergawd, vi gik derfor direkte ombord i screwdrivere og dertil hørende pizzaer, indtil All Pigs Must Die stod klar tilbage på Avalon. En koncert, der mest af alt huskes for trommeslager Ben Kollers (Converge) sublime trommespil - for hvor vi stod, kunne man nærmest heller ikke definere andet. 

Bright N' Sunny
Herefter var der et mindre opbrud i gruppen, hvor to af os gik mod stegt flæsk. Det varede imidlertid ikke længe, før vi tilfældigvis fandt en ny tredjemand, der forud for Corrosion of Conformity tog os forbi Barrington Levy på Orange. Velforsynet med en kæmpemæssig Dark N’ Stormy blev det til en lille time med klassisk reggae i den bagende sol. Hyggen ville ingen ende tage. Og tilbage på Avalon kunne vi oveni nyde en habil - ikke noget vildt bare ganske almindeligt habil - koncert med Pepper Keenan & co.

Gutter Island blev (næste) min død
Vores oprindelige tredjemand stødte igen til og herfra blev dagen en kende sløret. Nu var lørdagsfølgets tre originalmedlemmer imidlertid samlet, og vi begav os forbi Nils Frahm, fordi en af os havde talt brandvarmt for det. I vores tilstand harmonerede det imidlertid overhovedet ikke med, hvad vi forventede, så vi fandt Gutter Island og gik ombord i diverse drinks, mens Tombs spillede på Pavilion. 

Paul McCartney ville vi dog ikke snyde os selv for, så vi satte kursen mod Orange, men vi landede så langt bagude, at man knap kunne høre musikken for folks normale samtaler. Efter et par halvhjertede forsøg på at finde en bedre og mere vellydende lokation gav vi fortabt og fandt nok et udskænkningssted, for derefter at gå tilbage til Pavilion, hvor Deafheaven, Myrkur og Young and in the Way stod for resten af black metalnatten. På vej derover mindes jeg, vi (læs: jeg) vissent og skrålede med på ‘Let It Be’, men det er udelukkende rygter.

Sort skærm
Her mistede jeg imidlertid orienteringen og husker kun ganske få fragmenter, så som en gigantisk ghettoblaster med heavy, at Myrkur lige var gået af, og vi nu ventede på Young and in the Way, og at jeg sidder på et repo. Så er der sort skærm i hukommelsen. 

Det næste, jeg erindrer, var, at jeg igen lå i en sækkestol i Mediebyen. Klokken var knap og nap 06:00, og en frivillig prøvede at vække mig med sin kost. Jeg tog min rygsæk på og begav mig mod Hovedstaden. Tak for i år!

Læs anmeldelserne af lørdagens metal/rockkoncerter:

Spidergawd
All Pigs Must Die
Girl Band
Corrosion of Conformity
Chelsea Wolfe
Deafheaven
Myrkur
Drenge
Øresund Space Collective
Young and in the Way