Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – AMF'17

Populær
Updated
Top 5 – AMF'17

Vi ser på fem af højdepunkterne ved Aalborg Metal Festival 2017, der blandt andet inkluderer anmelderens forventninger til både Myrkur og I Am Morbid.

Kunstner
Titel
+ Myrkur + Dark Funeral + Destruction + Firespawn
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Aalborg Metal Festival er Danmarks ældste metalfestival. Den lever sit liv på Studenterhuset i centrum af Aalborg, hvor der ikke er langt til hverken beværtninger, spisesteder, overnatning og ja ... Jomfru Ane Gade. Denne gang bliver dog en anelse mærkeligt, da det officielle after-party for første gang nogensinde ikke afholdes på Rock Caféen. Værtshuset lukkede tidligere i år på grund af dårlig økonom,i og metalfolket blev pludselig hjemløse i den forjættede gade i Aalborg.

Der blev dog gydet olie på vandene, da High Voltage Aalborg åbnede dørene samme weekend, ligesom Vesterbro Rockbar pludselig også er blevet et eftertragtet vandhul. Således er vi ret sikre på, at verden nok skal gå videre. Også til Aalborg Metal Festival. For selve festivalen lever i bedste velgående. Også selvom de i år var slemt ramt af et par hovednavne, der måtte aflyse. Både Morbid Angel og My Dying Bride meldte fra i 11. time, men der blev hevet store navne ind i stedet for, og dem glæder vi os til.

Vi ser på de fem ting, som Devilution ser mest frem til på Aalborg Metal Festival 2017. Derudover er der selvfølgelig nogle ret fede boblere i eksempelvis Invocator torsdag aften, Solbrud og mange flere spændende danske navne på dette års plakat.

1. I Am Morbid

Når nu man skulle find en afløser for Morbid Angel, så er det vanskeligt at gøre det meget bedre end med I Am Morbid. Som de fleste nok ved, så består I Am Morbid af den tidligere forsanger og bassist David Vincent fra netop Morbid Angel. Med sig har han såmænd også trommeslager Tim Yeung, der selv har spillet i Morbid Angel i fem år. Bandet spiller kun materiale fra Morbid Angels fire første plader, hvilket er klassikerne i deres bagkatalog. Netop Morbid Angel havde så faktisk forud for denne turné annonceret, at de ikke ville spille sange, som David Vincent havde sunget på, så hvis man skal være lidt fræk, så har Aalborg Metal Festival faktisk vundet en anelse. For Devilution var på plads, da I Am Morbid gav koncert i Flensburg tidligere i år, hvor de gav en fed koncert. Som hovednavn på et tætpakket Studenterhuset lørdag aften er succesen allerede hjemme. Det tør vi godt love.

2. Myrkur

Meget er sagt og skrevet om Myrkur. Den nordjyske anmelder har hørt hendes plader og læst en del om bandet. Men det bliver første gang, denne anmelder skal opleve Myrkur live og det bliver oprigtigt talt rart selv at få lov til at danne sig et indtryk af bandet.

3. Dark Funeral

Svenskerne blev hevet ind som erstatning for My Dying Bride, da briterne aflyste i sidste øjeblik. Dark Funeral har ikke været på Aalborg Metal Festival siden deres koncert i 2009. Dengang var det Emperor Magus Caligula, der stod i front som forsanger. Siden er han skiftet ud med Heljarmadr, som Andreas Vingbäck kaldes. Ham oplevede vi på Copenhell i 2016, hvorfor vi ikke er så bekymrede for, om han kan løfte den dunkle arv. Det kan han, og fredag bliver så sort, som den overhovedet kan blive, når Dark Funeral slukker lyset på Studenterhuset.

4. Destruction

Tyskerne var hovednavn på Aalborg Metal Festival tilbage i 2003 sammen med Napalm Death. Så var de der igen sammen med Entombed og Kataklysm i 2006. Siden har vi ikke set dem på så nordlige breddegrader i kongeriget. Nu vender de tilbage efter 11 års fravær, så det bliver godt med et gensyn med Schmier og co., der om nogen er garanter for thrash af den helt gamle skole.

5. Firespawn

Det er hverken Entombed, Entombed A.D. eller Bömbers, men det er stadig Lars Göran Petrov, der står i forgrunden, og så er formlen på vellydende svensk dødsmetal noget nær på plads. Når han så samtidig får hjælp af kyndige folk fra bands som Necrophobic, Unleashed og Defleshed, så er det vel næsten det, der kan kaldes for en supergruppe. Firespawn leverer dødsmetal af den gamle skole og får det endda til at lyde godt. Det vil være en anelse vovet at kalde det melodisk, men fængende er det i hvert fald, og det kan læseren selv vurdere her på sangen 'Full of Hate', der er taget fra deres seneste plade 'The Reprobate', som udkom i april 2017. Vi glæder vi os til at stifte live-bekendtskab med Firespawn.