Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – AMF 2018

Populær
Updated
Top 5 – AMF 2018

Aalborg Metal Festival 2018 løber af stablen om et par måneder, og med plakaten offentliggjort ser vi frem mod fem bands, der skal ses og høres i Nordens Paris.

Aalborg Metal Festival. Danmarks ældste metalfestival. 2018-udgaven ser en stærk plakat med store internationale navne og danske ligeså. Både nye og gamle bands. Vi har udvalgt fem af de kunstnere, vi særligt ser frem til at opleve på Studenterhuset, når spillestedet igen åbner dørene i tre dage i starten af november. 

1. Anaal Nathrakh
Det britiske ekstremmetalband gæster ikke ofte Danmark, så det gælder om at være på pletten, når de endelig er her. En enkelt optræden på Roskilde Festival i 2013 og Royal Metal Fest et par år senere er de eneste muligheder, dansken har haft. Tredje gang er lykkens gang, og vi tropper op. 

2. Enslaved
Norsk metal af allerfineste kvalitet. Startede ud som black metal og har siden udviklet sig til progressiv metal, der formår at genopfinde sig selv og forblive relevant. Mens de er knap så sjældne gæster som ovennævnte briter, så er det alligevel heller ikke hver dag, vi ser Enslaved i Danmark, så hvert besøg tæller. Også selvom man kunne have oplevet dem på Copenhell i sommer. Eller måske netop derfor!

3. Saturnus
Dansk doom metal havde ikke været det samme, havde det ikke været for Saturnus. Levende legender i det danske metalmiljø. Ligesom Anaal Nathrakh er det ikke, fordi de overstrøer kongeriget med koncerter. De erfarne herrer forstår at vælge deres øjeblikke, så har du endnu ikke hørt klassikere som eksempelvis 'Wind Torn' og 'Christ Goodbye' fra scenekanten, så er her muligheden. Sidst de gæstede festivalen, var i 2012. Så lang pause behøver der ikke være til næste gang.

4. Whoredom Rife
Norsk black metal er altid en spændende oplevelse. Dette relativt nye band har kun en enkelt plade og en  ep på samvittigheden. På plade er det en duo, hvor V. Einride tager sig af alle instrumenter, mens K.R. tager sig af mikrofonen. Hvordan de har tænkt sig at greje den på Studenterhuset, bliver naturligvis en udfordring i sig selv, og vi står klar til at se og lytte med, for deres album 'Dommedagskvad' har bestemt sine øjeblikke.

5. Illdisposed
Gammel dødsmetalfan har sine cirkusheste, og Illdisposed er én af disse. Godt nok spiller de en koncert i Aarhus om en måneds tid, hvor de fremfører hele 'There's Something Rotten... in the State of Denmark', men selvom hjemmebanen på Voxhall trakteres med sådan en særlig koncert, så ved vi også af erfaring, at Illdisposed på Aalborg Metal Festival sjældent går stille af sig. Bo Summer og co. plejer at have et godt forhold til publikum på Studenterhuset, så der er nærmest garanteret en fest på forhånd, som vi klog af skade gerne deltager i. De har været på festivalen i 2004, 2008, 2010, 2011, 2014 og 2016, hvorfor Illdisposed efterhånden har sikret sig titel af husorkester. Heldigvis! 

Boblere:

Gaahl's Wyrd skal selvfølgelig også opleves. Gaahl fremfører sange fra sin tid i Gorgoroth og Trelldom. Xenoblight, der imponerede på Wacken Open Air, skal helt sikkert ses, mens også andre danske navne som Bersærk, Rising og Blood Eagle er koncerter, vi ser frem til. Helt overordnet ser det ud til, at vi får (endnu!) en travl weekend i Aalborg. Og når festivalarrangørerne har lovet, at de har landets fedeste armbånd, så kan det nærmest ikke gå for hurtigt med at få spændt hjelmen, strammet det armbånd og knyttet de næver. Det er 16. gang, vi rapporterer fra festivalen, så vi ved, hvad vi går ind til. Og alligevel gør vi det igen!