Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Bedste koncerter på Copenhell

Updated
cphell

To lange år er gået, siden vi sidst pendulerede mellem scenerne, navigerende strømmen af festglade mennesker, mens vi brokkede os over line-up, kultur-turister og dyre øller.

Kunstner
Titel
Igorrr+Lamb of God+Bad Religion+Ghost
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Men intet gør hjertet længselsfuldt som ufrivillig adskillelse. Vores skribent tæller ned til atter at skulle på beton/grus/græs, og ser tilbage på tidligere tiders koncerthøjdepunkter, så alle har noget at sammenligne med, når der skal gøres status senere på måneden.

Lamb of God, Helviti 2012
Lamb of God stod højt på min ønskeliste over koncerter det herrens år, anno 2012. Derfor var jeg mere end almindeligt ynkelig, da det stod klart, at helbredet forhindrede mig at deltage den pågældende aften. Men min massive FOMO vandt, jeg slæbte mig af sted til Refshaleøen og blev belønnet med et brutalt skud frihed.
LOG12King Diamond, Helviti 2013

Jeg trådte mine metalliske barnesko til lyden af de ikoniske hyl, lærte keyboardsegmenterne på The Graveyard udenad og var på de kristne efterskolelærernes shit-list for mine sataniske tendenser, altsammen takket være Kongen. Fra dramatisk teenagepige til dramatisk voksen kvinde, gammel kærlighed ruster aldrig, og begge udgaver af mig fik opfyldt sit ønske om audiens hos Hans Majestæt Kim Diamond.
KD13


Bad Religion, Helviti 2014
Bad Religion i 2014 var et uudtalt ønske der gik i opfyldelse. Stemmen fra mine ængstelige teenageår skyllede ind over mig fra scenen, tilhørende en mand der mest af alt lignede en gymnasielærer på afveje. Desværre går jeg glip af dem i år, men jeg vil altid have mindet om det rytmiske samfundsfag med verdens bedste vikar.
br14

Ghost, Helviti 2015
2015 var året hvor jeg endelig forstod hvorfor Ghost var så populære, trods flere ærlige forsøg på at komme med i klubben. Men denne aften overlod jeg min sjæl i deres kyndige hænder og blev forført af showet, musikken og mystikken. Seks måneder senere var de det første band, jeg anmeldte. Nu, godt syv år senere, er der ikke meget mystik tilbage, men jeg er stadig ikke kommet mig over den aften.
ghost15


Igorrr, Pandæmonium 2018
For fire år siden stiftede jeg bekendtskab med Igorrr. Det var et møde jeg aldrig glemmer, og de har efterfølgende cementeret sig hos mig som den nye standard for interessant musik. Vores mand i marken var også behørigt overvældet, som det sig hør og bør i selskab med storhed og selvom deres seneste koncert bestemt ikke stod tilbage for den forrige, vil den Sankt Hans altid være noget særligt.
igorrr18