Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top – Glædelig forhjul

Updated
hq720

December er over os, og julen står for døren. Men lad os få lidt drive på og tilføje et ”h” til Julen. Og lad os få vognen sat i gear!

Kunstner
Dato
13-12-2020

Det er tiden for julehits, og det er nærliggende at lave endnu en Top 5 over tidernes julesange, men det er lavet så mange gang før, så nu smider vi lige en konsonant ind og kigger på gedigne ”hjulesange”.

Det med benzin i blodet og cruise gennem landskaberne er tilsyneladende ved at være en saga blot i disse klimafokuserede tider, så vi kigger i den forbindelse mest tilbage til de gamle hard rock- og heavy metal-dage

1. Saxon – Wheels On Steel
Vi kommer naturligvis ikke uden om Saxon med ’Wheels on Steel’. Saxon har tilsyneladende svært ved at slippe temaet, for efterfølgende har bandet også udgivet en sang med titlen ’Steel Wheels’. Det er svært umiddelbart at se forskellen. Men vi peger på den oprindelige klassiker. Nyd Biff Byfords outfitt på denne live video af sangen.

">

2. Bachman-Turner Overdrive - Four Wheel Drive
Så er der træk på alle fire hjul. De gamle canadiske hard rockere Bachman-Turner Overdrive udgav helt tilbage i 1975 albummet ’Four Wheel Drive’.

">

3. Alice Cooper – Under My Wheels
Vi skal også langt tilbage for at finde Alice Cooper kaste sig under hjulene. Men det holder fortsat her næsten 50 år efter.

">

4. Judas Priest – Freewheel Burning
Når vi har med hjulesange at gøre, er det helt umuligt at komme uden om Judas Priest med ’Freewheel Burning’. Den medfølgende video er tåbelig, men det er sangen så afgjort ikke. Det er noget af det mest potente, som Priest har leveret. Bandet har åbenbart svært ved at undvære ”Hjulen”, for efterfølgende er sangen ’Wheels of Fire’ kommet, men den glemmer vi gerne i denne omgang.

">

5. Macabre – The Wheels on the Bug
Lad os slutte i nutiden men med et ordentligt blik tilbage til fortiden. Alle danske brave kvinder og mænd – og dem midtimellem – husker fra barndommen Poul Kjøller med ’Hjulene På Bussen”. Oprindeligt er det en amerikansk sang helt tilbage fra 1939. Nu er den så kommet i en opdateret version med Chicago-bandet Macabre med den lidt forandrede titel 'The Wheels in the Bug'. Og så er den bestemt ikke længere for børn!

">

Og hermed et rigtigt glædeligt forhjul herfra.