Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Satyricon-forbandelser

Populær
Updated
Top 5 - Satyricon-forbandelser

Satyricon rammer Royal Metal Festival i april, og her skal man passe på! For bandet har siden karrierens start kastet forbandelser, der kan ende med døden og knuste knogler!

I næste måned er norske Satyricon hovednavn til Royal Metal Festival i Århus. Den oplevelse bør man naturligvis ikke snyde sig selv for. Men det kan blive farligt for både spillestedet Voxhall og festivalens øvrige bands, som denne hidtil hemmeligholdte konspirationsteori om Satyricon afslører.

Satyricon er nemlig så true black metal, at de smitter deres omgivelser med død og forbandelser!

Og de værste episoder er endda sket, når de har spillet i april!

1. Mord og selvmord
6. april 1996 spiller Satyricon i Oslo sammen med Darkthrone (hvor Satyr var bassist) og Dissection. Darkthrones koncert går af helvedes til, og bandet skrider af scenen efter seks numre, og har siden da ikke spillet live i 17 år. Værre går det for Dissections frontmand Jon Nödtveidt, der året efter bliver kastet i spjældet for mordet på en tilfældig mand, og i 2006 ender den ellers geniale frontmand med at skyde hovedet af sig selv.

2. Mord og brand
19. april 2000 opvarmer Satyricon for mægtige Pantera i KB Hallen. Koncerten bliver Panteras sidste i Danmark, da gruppen opløses få år efter, og i 2004 rammer forbandelsen Dimebag Darrell, der på sørgelig vis bliver skudt og dræbt under en koncert. I 2011 brænder KB Hallen ned til grunden, prædikanten Moses Hansen påstår, det er djævlens værk. Måske han har en pointe?

3. Overdosis og voldtægt
I 2004 bliver tromme-terroristen Frost nægtet adgang til USA, da Satyricon skal på turné i det nordlige Amerika. I stedet træder Slipknots Joey Jordison til som substitut, og måske det slet ikke er tilfældigt, at Slipknots grundlægger Paul Gray dør af en overdosis i 2010. Men helt galt går det på turneen, da de to session-guitarister A.O. Grønbech og Steinar Gundersen anholdes og anklages for at bedøve og voldtage en canadisk kvinde i tourbussen.

4. Knuste knogler og lamme ben
Ved Buens Ende og Aura Noirs Carl-Michael Eide grundlagde oprindeligt Satyricon under navnet Eczema i 1990. Da Satyr kom med i gruppen smed han Eide ud. I et interview fortæller Eide, at årsagen var, at han ikke ville være med til at vælte gravstene på kirkegårde. Dengang spillede Eide trommer, det gør han ikke længere. I 2005 falder han under mystiske omstændigheder ud fra femte sal og knuser sine knogler i benene og har siden da været lam. Nu spiller han guitar i Aura Noir – så længe det varer!

5. Spillested konkurs
15. april 2009 spiller Satyricon på et tætpakket The Rock. Trommeslageren Frost kræver angiveligt et helt mørkt rum stillet til rådighed på spillestedet, hvor han kan sidde i en time for at komme i stemning og – muligvis – påkalde dæmoner. Som bekendt går The Rock konkurs, og under koncerten står Sydney Lee helt forrest, og han virker i dag til at være forsvundet. Ja okay, den sidste takker vi så for.