Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Midtlivets punkkrise

Updated
139701690_103551771735515_4964816777356884461_n
Punklifecrisis

Punk Life Crisis brillerer med et skarpt portræt af bandlivet, men når livet på landevejen foldes ud, er det både bandets drøm, der brister – og desværre også fortællingen om den.

Titel
Punk Life Crisis
Dato
10-09-2021
Forfatter
Karakter
3

Simon, altså hovedpersonen i tegneserien 'Punk Life Crisis', der ved et sammentræf hedder det samme som forfatteren, kommer med i et punkband. Og efter kort tid arrangerer de selv en turné i Europa, hvilket selvfølgelig ikke går helt som planlagt. Så kort kan historien opsummeres, og det siger måske noget om, at det ikke er den største fortælling nogensinde.

Selv om det ikke er det, så lykkes 'Punk Life Crisis' særligt i beskrivelsen af bandlivet og alle de konflikter, som opstår når kunstneriske ambitioner ikke er afstemt, og virkeligheden udfordrer drømmen om at leve om musikken. Uden at bringe så meget nyt på banen, får Simon Petersen skabt stærke karikaturer på personlighederne, der nødvendigvis må være i et hvilket som helst band i en hvilken som helst genre.

Tiden bliver brugt i øvelokalet og med koncerter, hvor der samles inspiration, og rockmiljøet spiddes elegant, før bandet endelig kommer på landevejen og lever drømmen. Herefter bliver udfordringerne og underholdningen større, og enhver, der har spillet i band, vil nok nikke genkendende til skuffelserne, som små bands som oftest løber ind i i jagten på det store gennembrud.

Dermed arbejder historien sig også frem mod et klimaks, og det kan desværre ikke leve op til resten af dramaet. Den store finale føles i sammenligning med forhindringerne undervejs overraskende lille og middelmådig – omtrent som bandet nok også viser sig at være. Det kan naturligvis godt være en pointe, at små bands er lig med små katastrofer, men 'Punk Life Crisis' slutter ikke med et brag, men fader langsomt ud.

I langt større grad bæres tegneserien af underholdende og spiddende kommentarer til punk- og rock-undergrunden og branchen, og ikke mindst af et kærligt portræt af både borgerdyrene og de frigjorte, men utopisk drømmende rockmusikere.

'Punk Life Crisis' er ude på forlaget Eudor 10. september.