Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Alice i Eventland

Populær
Updated
Alice i Eventland

Det er nok begrænset, hvor mange år der er tilbage for Alice Cooper i showbusiness, men hvis denne DVD skal være afsluttende, ender historien godt.

Kunstner
Titel
Theatre of Death - Live at Hammersmith 2009
Distributør
Forfatter
Karakter
4

Shockrocker Alice Coopers koncert på dette års Wacken blev bedømt som decideret pinlig af Devilutions udsendte, fordi den gamle mands stemme fuldstændigt svigtede – ikke det bedste udgangspunkt for at anmelde en næsten ny koncert-DVD.

Heldigvis synger Alice udmærket. Eller det vil sige, det har han aldrig gjort, men han brummer i det mindste respektabelt, - set i forhold til, hvad man kan forvente fra hans side. Det har jo aldrig været hans største force, og det er det absolut heller ikke på denne optagelse fra Londons Hammersmith.

Alt for at underholde

Det er selvfølgelig showet, det handler om, og foran et veloplagt velsminket publikum sker der mere end en hel del. Han når da både at blive indlagt, hængt og lege edderkop, ligesom en kvindelig yndighed i forskellige udklædninger tager sig grundigt af ham – sådan som Alice forventes at traktere sit publikum. Og det er så afgjort underholdende, selv på DVD.

Det eneste problem er, at effekterne ikke er fantastisk udført. De egner sig klart bedre til et fjernt blik fra et betaget publikum frem for god og tæt kameraføring klasket ud på et større tv i dagligstuen – så længe stemningerne er med, kan man dog leve med det.

Grim, grum og grundig rocker

Ligesom moderne billede kan være en hæmsko for en ældre herre, der i øvrigt ligner lort i nærbillede (som han skal!), bliver den moderne lyd til gengæld en fornøjelse for et velspillende backingband.

Hr. Cooper har sørget for at finde kompente musikere, og derfor bliver klassikere som 'Poison', 'No More Mr. Nice Guy', 'School's Out', 'I'm Eighteen' og alle de andre bliver serveret lækkert fra hoften af guitaristne Keri Kelli og Jason Hook, som trods en fyldende forsangershowmand faktisk får masser af velfortjent plads til at lege guitarhelteduo.

Alt i alt stærkt underholdende og egentlig også en musikalsk fornøjelse.